Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

De "fout" van Beeld en Geluid

18/03/2014

| Door:

Foto: Beeld en Geluidmuseum

 

NIEUWS - Het maakte een hoop los op de sociale media. In het Beeld en Geluidmuseum worden enkele voorwerpen uit Wie is de Mol? tentoon gesteld. Bij deze voorwerpen hing een bordje met daarop drie namen. De namen van de finalisten?

 

 

In het Beeld en Geluidmuseum, een museum met een archief vol televisiebeelden, verscheen naast de voorwerpen uit Wie is de Mol? een bordje met daarop drie namen. Tygo, Sofie en Freek. Toen het bord door een Molloot werd ontdekt en de ronde deed over internet, dachten veel mensen dat het museum per ongeluk de namen van de finalisten had vrijgegeven. Inmiddels weten we dat deze namen niet kloppen. Maar hoe kwamen precies deze namen op het bord terecht?

Bart van der Linden, hoofdredacteur en researcher van de Beeld en Geluid Experience, vertelt ons in de finaleweken aandacht te willen besteden aan Wie is de Mol?, vanwege de hoge kijkcijfers, de Televizier-Ring en de nauwe betrokkenheid van de fans. IDTV gaf toestemming om enkele voorwerpen tentoon te stellen. Hiervoor werd het beruchte bordje gemaakt. Dit bordje was voornamelijk bedoeld om terug te blikken op de eerste dertien seizoenen, maar er werd ook verwezen naar het veertiende seizoen.

 

Op het moment van schrijven van het bordje waren er nog zes deelnemers in het spel en dus werden er drie willekeurige namen geplaatst. Deze namen waren wel gebaseerd op gevoel en verwachtingen.

 

De objecten kwamen met vertraging binnen en op het moment van de tentoonstelling zou de tekst worden aangepast, wat inmiddels is gebeurd. De tekst werd voor het zo ver was al opgepikt door de Molloten.

 

Meten werd gesuggereerd dat het Instituut voor Beeld en Geluid meer wist over het programma. Maar zoals ze zelf aangeven: hun positie in televisieland werd schromelijk overschat. Ze weten immers veel van wat er is uitgezonden, maar niets van wat er nog niet op televisie is geweest.


Het was dus geen hint en ook geen slordig foutje. Nu we beter weten kunnen we weer met een gerust hart verder speuren!

 

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep