Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

Aflevering 1 - De verborgen aanwijzingen

09/01/2017

 

RECAP - De kop is eraf. De eerste aflevering van het 17e seizoen van Wie is de Mol? is begonnen en dat betekent dat we weer druk bezig zijn met het speuren naar verborgen aanwijzingen. Hieronder hebben we de aanwijzingen van de eerste aflevering voor je op een rijtje gezet.

 

'Zo gezegd, zo gedaan' 

De titel van deze aflevering is: '...zo gedaan', Zou dit kunnen wijzen op het gezegde 'zo gezegd, zo gedaan'? Jeroen stelt bijvoorbeeld voor om niets over de vrijstellingen te zeggen. Dit wordt ook niet gedaan.

 

 

Gekruist

Jeroen houdt zijn vingers gekruist als hij zegt ‘Het spel is begonnen’. Is het voor hem al eerder begonnen?

 

Grond

Bij het zoeken in het bos focust Diederik vooral op de grond. Een typische eigenschap van een Mol. In seizoen 12 sprak Mol Anne-Marie ook de woorden "oh, ik mag niet graven. Ik wilde gaan graven".

 

Tweelingen
Terwijl de kandidaten in het bos opzoek waren naar de enveloppen in het bos, kwamen er even twee eenden in beeld. Zouden ze verwijzen naar het sterrenbeeld Tweelingen? Jochem en Jeroen zijn Tweelingen. Maar dat niet alleen. De naam van Thomas betekent 'tweeling'.

 

 

Minder zorgen

Voordat Art aan Roos het voorstel doet om haar vrijstelling in te leveren in ruil voor een groepsvrijstelling zegt Art tegen haar: 'Maar jij hebt toch net iets minder zorgen?'. Doelt hij hier op de vrijstelling of op het feit dat als Roos de Mol zou zijn ze zich nooit zorgen hoeft te maken?

 

Auto
De kans is groot dat de Mol in de auto zat tijdens de eerste. Een Mol gaat niet graag de hoogte in waardoor de helikopter afvalt. Sanne, Imanuelle, Jochem, Diederik, Sigrid en Yvonne zaten in de busjes.

 

Gelieg en gelul

In het stukje waarin Sigrid wordt geïntroduceerd, zegt ze: 'Ik wordt gek van dat gelieg en gelul.' Een hint naar Sigrid als Mol, die constant liegt en lult?

 

 

Rozen van Roos
In de aflevering waren, als je goed hebt opgelet, geregeld rozen in beeld. Notabene in de ‘City of Roses’: Portland. Verwijzen deze symbolen naar Roos? In seizoen 15 toen Margriet De Mol was, stonden margrieten symbool voor De Mol. Tijdens de eerste aflevering waren er ook rozen te zien.

 

 

 

 

 

Onbetrouwbaar

Tijdens zijn biecht bij de test zegt Jeroen: "Ik ben liever onbetrouwbaar met een vrijstelling dan onbetrouwbaar zonder vrijstelling". Is Jeroen als Mol altijd onbetrouwbaar?

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep