Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2020

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP 3 - Verdwenen Molboekjes, lijsten en geld

22/01/2017

| Door:

Foto: Tunnelvisie / Screenshot uit aflevering 3, 2017

 

RECAP - De spanning gaat verder in aflevering 3 van Wie is de Mol? 2017. De kandidaten trokken naar de kust voor een estafette-opdracht, tekenden in het licht van een prachtige vuurwerkshow en maakten het verkeer van Portland onveilig op zoek naar een boekwinkel. Maar waar was de Mol actief?

 

 

De aflevering begint in een hotel in Portland. Jochem is zijn Molboekje kwijtgeraakt. Hij verdenkt Sigrid ervan deze gestolen te hebben. Zij heeft hem niet, maar besluit wel de kamer van Thomas en Diederik te doorzoeken. Hier treft ze de vragenlijst van Thomas aan, die ze meeneemt. Uiteindelijk blijkt dat Imanuelle het boekje in haar bezit heeft.

 

De groep, die voor de verandering eens compleet is, trekt naar het strand. Jochem stemt hier nog eens het groepsgevoel en er wordt een nieuwe penningmeester gekozen. Uiteindelijk wordt dit Roos.

 

Een opdracht in de duinen volgt. Een estafette-race. Als de kandidaten binnen de tijd bij de finish aankomen verdienen ze geld voor de pot. Een rechte lijn levert slechts €500,- op. Maar op enkele zijpaden is meer geld te verdienen. Maar ook halve biljetten. Als deze incompleet op de finish aankomen, wordt dit mingeld. Eén kandidaat mag de opdracht coachen en de tijd bijhouden. Jochem wil dit niet doen. Imanuelle wel. Maar uiteindelijk wordt er voor Diederik gekozen.

 

 

En vanaf hier wordt het onduidelijk. Want wie hoe veel geld ophaalt is niet duidelijk. We zien dat Jeroen twee paaltjes met €10.- langsgaat. Roos slaat de omweg naar een half briefje van €1.000,- over, maar pakt wel het halve briefje van €500,- op een andere omweg. Ze pakt ook de kartonnen routebeschrijvingen. Sigrid, die minstens één blauw paaltje langsgaat en €250,- pakt op een uitweg, wijst de groep erop dat ze deze niet mee hoeven te nemen. Niemand lijkt hier naar te luisteren. Sanne stelt intussen een hoop vreemde vragen, waarvan het antwoord toch wel flink voor de hand ligt. Iets wat vooral op een kandidaat die verdacht wil doen lijkt. Sanne pakt een half briefje van €500,-, waarmee ze het briefje van Roos aanvult.

Imanuelle heeft geen zijpaden op haar route, wat voor een Mol heel onhandig is, maar pakt €20,- en €50,-. Jochem slaat een paaltje met geld over, vlak voor de neus van Imanuelle, wat er misschien wat te dik bovenop ligt voor een Mol. Hij pakt daarnaast ook nog eens een half briefje van €1.000,-. Maar omdat Roos de andere helft heeft laten liggen, wordt dit - €1.000,-. Thomas loopt langs een aantal blauwe paaltjes en pakt €500,- op een omweg. Opvallend is dat hij van Jochem niet de hele kluwen met papier meekrijgt. Thomas finisht binnen de tijd.

 

Volgens Art is er uiteindelijk €1.130,- opgehaald. Maar daar gaat dan nog €1.000,- vanaf. Maar dit is opvallend, want als we kijken hoe veel er opgehaald is, had dit bedrag veel hoger moeten zijn. Het lijkt er dus bijna op dat er geld in de duinen is verdwenen. Heeft de Mol onderweg geld achtergelaten? In dat geval is Diederik niet de Mol, want hij stond buiten de route. Ook Jeroen valt dan af, want hij stond te ver aan het begin om zo veel geld te kunnen lozen. Van Roos weten we inmiddels dat ze het niet is. Dan blijven Sigrid, Sanne, Imanuelle, Jochem en Thomas over.

 

De kandidaten lunchen in een Italiaans restaurant. Thomas brengt het verdwijnen van zijn lijst ter sprake. Sigrid voelt zich schuldig, maar doet net alsof ze van niks weet. Jochem vertelt dat hij zijn boekje weer terugheeft. Maar hoe Imanuelle die terug heeft gegeven is onduidelijk.

 

 

Art zit intussen in een ander restaurant lekker een milkshake te drinken. Maar toen bedacht hij dat hij nog een opdracht uit moest leggen. Hij belde het Italiaanse restaurant en vraagt de groep twee kandidaten aan te wijzen die niet nachtblind zijn. Dit worden Imanuelle en Sigrid.

 

 

De kandidaten gaan terug naar het strand, waar een prachtige zonsondergang te zien is. En in de schemering vertelt Art dat de andere zes elkaar moeten uitbeelden in tekeningen in het zand. Ze besluiten voor Roos een roos te tekenen, voor Diederik een bril, voor Sanne prinses Beatrix, voor Jochem een Mickey Mouse, voor Thomas toneelmaskers, voor Jeroen een radio en voor Imanuelle een Surinaamse vlag. Voor Sigrid tekenen ze niets. Sanne wilde liever elkaars lievelingsdrankjes tekenen, maar dit is uiteraard niet bepaald het beste idee.

 

De opdracht begint en een vuurwerkshow verlicht het strand. Vol adrenaline gaan de kandidaten tekenen. Iedreen is lekker op weg, hoewel de Mickey Mouse van Jochem nogal misvormd raakt. Hij komt echter wel op het goede idee om de ster in de Surinaamse vlag van hout te maken.

 

Dan mogen Sigrid en Imanuelle gaan raden. Ze doen dit erg goed. Opvallend is wel dat Imanuelle de Surinaamse vlag niet herkent. Sigrid had hier makkelijk in mee kunnen gaan, maar komt met de suggestie dat de vlag voor Imanuelle staat. Uiteindelijk worden alle tekeningen geraden, behalve die van Thomas, die ze voor de tekening van Sigrid aanzien, en de tekening van Roos, die door de zee is verzwolgen.

 

En nadat Sanne en Jeroen een verbond hebben gesloten en Thomas en Diederik hun stageverbond ingewisseld hebben voor een echt verbond is het tijd voor de derde opdracht. In vier duo's scheuren de kandidaten in mooie auto's door Portland. Op de buitenkant van de auto's staat een routebeschrijving die wijst naar de finish. Hier moet nog een opdracht worden uitgevoerd om geld te verdienen. Wat die opdracht is, staat in een envelop. Sigrid vraagt of ze die envelop open kan maken voor de opdracht begint. Jeroen zegt dat ze die ook dicht kunnen laten. Opvallend, want hier kan een hint naar de eindlocatie in staan.

 

 

Jochem zit te rommelen met de portofoon, maar krijgt het toch aan de praat, Imanuelle trapt het gaspedaal voor de lol eens flink in en Diederik en Roos zingen een moppie in de auto, waardoor ze afdwalen van de rest. De groep is al snel bij elkaar, maar Thomas en Sanne, die de eerste en meest cruciale aanwijzing op de auto hebben staan, schudden de rest af met een stoplicht. Een mogelijke Molactie van Thomas, die achter het stuur zit. Sigrid heeft de leiding tijdens deze opdracht. Dit lijkt goed te gaan, tot alle aanwijzingen zijn gevonden. Jeroen stelt voor om voorop te gaan rijden, omdat hij en Sigrid alle aanwijzingen op een rijtje hebben, maar Sigrid wil dit niet. Ook Jochem, die aanwijzingen door elkaar gooit, blijft erop hameren dat de auto's in een andere volgorde moeten rijden. Hierdoor lijkt het allemaal mis te gaan.

 

De groep komt aan bij een kerk. Maar dit is niet de eindbestemming. Ze hadden naar een boekwinkel moeten gaan. Hier hadden ze vier boeken kunnen vinden met in elk €500,- voor de pot. Helaas, een gemiste kans!

 

Wie vind jij verdacht deze aflevering?

Bekijk hier de verdenkingen van de kandidaten bij de test:

 

 

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep