Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP 4 - Het pijnlijkste moment van dit seizoen

30/01/2017

| Door:

Foto: Tunnelvisie / Screenshot uit aflevering 4, 2017

 

RECAP - De karavaan trok door. Van Portland  naar het Wilde Westen! De kandidaten namen het op tegen cowboys, zochten naar geld in een hooiberg en veroorzaakten een slachtveld door op een haar na al het geld uit de pot te verspillen. De Mol moet deze aflevering enorm zijn werk hebben gedaan.

 

Aflevering 4 begint in Pendleton, een stad waar nog altijd de westerncultuur heerst. Sanne hoopt op een opdracht met country western karaoke, maar niets is minder waar. De groep komt aan bij een rodeostadion. Hier is van hooibalen een arena gemaakt waar iedereen het op zal nemen tegen cowboy Trevor en cowgirl Bailey. In de arena liggen zes lasso's die elk €250,- waard zijn. Iedereen steekt één voor één het veld over en mag dan één lasso naar de finish brengen. Maar als ze met een lasso gevangen worden, verdienen ze niets.

 

Voordat we verder gaan met het bespreken van deze opdracht vraag ik je in je achterhoofd te houden dat de kans groot is dat de Mol deze aflevering geld heeft verdiend. Immers, aan het einde van de aflevering zit een opdracht waarbij veel geld verloren zou gaan. Eerdere seizoenen leren ons dat Mollen in dat geval in eerdere afleveringen wel degelijk zo min mogelijk geld verdienen, maar in de afleveringen waarbij er veel geld verloren zal gaan juist wat in de pot brengen. Dit om minder verdacht te worden.

 

Goed, terug naar de rodeo. Jeroen gaat als eerste de arena in en probeert vooral het paard van Trevor te intimideren. Hiermee lukt het hem om een lasso met €250,- naar de finish te brengen. Sigrid wordt gevangen door de bloedmooie en bloedfanatieke "cowbitch". Als derde is Jochem aan de beurt. En hij lijkt nogal apart te doen. Bij iedere hooibaal blijft hij stilstaan om een nieuwe tactiek te bepalen. Aan het einde valt hij zelfs op een manier die op z'n minst opmerkelijk is te noemen en wordt hierdoor gevangen. Hij verdient geen geld.

 

Sanne, die voor de opdracht begon nog zei dat ze misschien te bang was voor deze opdracht, besluit als vierde het veld in te gaan. Als ze de kermis kan overleven, kan ze dit ook. En inderdaad, ze weet feilloos een lasso naar de overkant te brengen. Ook Diederik haalt de overkant. Met een snoekduik, nog wel. Imanuelle is daarna aan de beurt en de verwachtingen liggen hoor. Gelukkig stelt ze niet teleur. De oorlogsheldig van dit seizoen stormt over het veld in en sleept de overwinning in de wacht. Nog een lasso aan de overkant. Dat maakt vier lasso's van €250,-.

 

Als laatste is Thomas aan de beurt. En hij heeft een speciale rol. Hij mag, met de lasso's van de anderen als inzet, de opbrengst verdubbelen. Hij besluit twee lasso's mee te nemen. Hij kan dus €500,- winnen of verliezen. Hij haalt het einde van het veld, maar het wordt een fotofinish. Is hij nou wel of niet voor de eindstreep gevangen? Helaas, hij werd wel gevangen. Er verdwijnt dus €500,- uit de pot. De opbrengst van deze opdracht is dus €500,-.

 

Bij het eten gebeurt er iets opmerkelijks. Jeroen wil graag penningmeester worden. Een bijzondere actie, als je bedenkt dat de penningmeester aan het einde van deze aflevering een belangrijke rol gaat krijgen Maar daarover later meer.

 

Eerst gaan de kandidaten op zoek naar geld in een hooiberg. Dit begint gelijk in een hoop chaos. Zonder overleg begint iedereen aan hooibalen te trekken. Jeroen zaait twijfel over waar er gezocht moet worden. "Art zei dat het geld in het midden lag", waardoor hij de rest van de hoeken af lijkt te willen houden. Daarnaast zegt hij ook dat ze niet te diep moeten zoeken. En dat terwijl dat de meest logische plek voor geld lijkt.

 

Jochem wil het graag op een wetenschappelijke manier aanpakken en vraagt Diederik om een kansberekening te maken, wat in deze situatie natuurlijk een beetje onzinnig is. Toch is hij de eerste die geld vindt; €250,-. Thomas is er als de kippen bij. Misschien om als Mol een beetje met de eer te strijken. Sigrid is de tweede die geld vindt. Zij vindt €500,-. En ook hier staat Thomas er weer meteen bij. De groep is €750,- rijker en de boer die zijn hooibalen uitleende aan Wie is de Mol? is één chaos rijker. Ik ben benieuwd of Art alles netjes terug heeft gelegd.

 

Dan de derde en meest pijnlijke opdracht. Een veiling. Voor deze begint komen de kandidaten één voor één bij Art. Ze mogen zeggen hoe veel geld zij overhebben voor drie jokers. Het gemiddelde hiervan is het bedrag dat gratis geboden mag worden tijdens de veiling die volgt. Verdacht zijn dan ook de mensen die een laag bedrag noemen. Hiermee halen ze het gemiddelde naar beneden en maken de kans op een groot bedrag uit de pot groter. Imanuelle en Jochem bieden beiden €0,-. Ook Sanne biedt laag; €750,-. De rest is wat guller. Sigrid zou wel €1.500,- overhebben voor jokers. Thomas biedt €2.000,- en Diederik maakt het met €3.500,- al helemaal bont.

 

Dan mag penningmeester Jeroen bij Art komen. Hij mag de pot verzekeren. Als de rest onder het gemiddelde en de verzekering blijven op de veiling wordt er €500,- verdiend en kan Jeroen zelfs een joker verdienen. Hij besluit een verzekering van €200,- af te sluiten. Een erg naïeve keuze zal snel blijken. En erg opvallend, want door deze lage verzekering zal er eerder veel geld uit de pot verdwijnen. En dat gebeurt.

 

 

De veiling begint en binnen een minuut is het bedrag al overboden. Het wordt een waar slachtveld. Maar wij willen weten wie de Mol is. Dus kijken we even naar de veiling in seizoen 7, een vergelijkbare opdracht. Mol Inge maakte er haar taak van om vooral de toon te zetten in hoog bieden, de biedingen op gang te brengen en als ze stil vielen alsnog een zetje te geven. Grote kans dus dat de Mol onder de fanatiekste bieders zat. Dit waren Thomas, Jochem, Diederik en Imanuelle. En dat terwijl Jochem en Imanuelle in eerste instantie geen cent overhadden voor de jokers. De eerste joker gaat naar Diederik voor €2.700,-. En Jeroen ziet alles met lede ogen aan.

 

Bij de tweede joker springt ook Sanne er fanatiek in. Zij wint de tweede joker die geveild wordt. €2.000,- mocht deze kosten. De laatste joker is de duurste. Jochem wint deze ten koste van €3.500,- uit de pot. En daardoor gaat er €6.800,- uit de pot en blijft deze steken op €1.280,-. Een enorm pijnlijk moment. Dit doet mij benieuwen hoe veel de jokers aan kettingen op gaan brengen op de veiling op de Wie is de Mol? Fandag.

 

Verdacht zijn in ieder geval Jeroen, die de groep lijkt te misleiden op de hooibalen, het penningmeesterschap naar zich toetrekt en vervolgens de pot laag verzekert. Ook Thomas, die €500,- verspeelt bij de rodeo, met de eer lijkt te strijken op de hooibalen en fanatiek meebiedt is verdacht. En daarnaast nog de andere fanatieke bieders Jochem, die ook nog eens apart viel bij de rodeo, Diederik, Sanne en Imanuelle. Dus eigenlijk kan iedereen toch wel de Mol zijn.

Bekijk hier de verdenkingen van de kandidaten:

 

 

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep