Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP 5 - Een jaloersmakende aflevering

05/02/2017

| Door:

Foto: Tunnelvisie / Screenshot uit aflevering 5, 2017

 

RECAP - Het zeventiende seizoen is op de helft. De vijfde aflevering is uitgezonden. En wat was het een toffe uitzending. De groep trok met huifkarren van opdracht naar opdracht. Maar wie deed er nou zijn best om deze opdrachten te doen mislukken?

 

Ik heb zaterdagavond ademloos naar de televisie gekeken. Wat is Oregon een prachtige locatie! En dat de kandidaten dan op huifkarren door dat landschap mogen trekken, wekt dan toch weer van die jaloezie op die alleen Wie is de Mol? bij je kan opwekken. Maar ondanks al die schoonheid moet er natuurlijk ook nog gezocht worden naar een Mol. Laten we de aflevering eens doorlopen. En wie weet komen we opvallende zaken tegen.

 

Oregon Trail

De kandidaten lopen over Battle Mountain, waar Art ze opwacht met drie huifkarren. En deze huifkarren beloven een mooi avontuur. Want hiermee zal de groep over de Oregon Trail trekken. Een route die pelgrims en goudzoekers aflegden, op zoek naar een beter bestaan. Eén op de tien reizigers overleefde de reis niet. Het is dus maar goed dat de groep is uitgedund tot zes.

 

 

De groep legt een route af van zestien kilometer, waarbij ze onderweg een aantal opdrachten tegen zullen komen. En met goede moed en helemaal in hun Wild West-rol, bestijgen de kandidaten de bok en gaan op pad. En al snel bereiken ze de eerste tussenstop. Hier ligt een zestal geweren te wachten. Ook staan er een aantal schietschijven die om de zoveel tijd omhoog komen. Het is duidelijk, de kandidaten moeten gaan schieten. Ieder schot in de roos levert €100,- op. Nou is het voor de Mol bij deze opdracht natuurlijk heel makkelijk om alles mis te schieten, zonder dat dit opgemerkt wordt. Daarom kunnen we hier vrij weinig uit opmaken. Het enige dat we kunnen doen is onze cowboyhoed afnemen voor de cameraman die het aandurfde op de schietende kandidaten van voren te filmen. Aan het einde van de reis blijkt dat er zes keer in de roos is geschoten. €600,- in de pot dus.

 

You've got mail

Na deze opdracht, die de scherpschutter losmaakte in de pacifistische Sanne, komt de karavaan tot en halt op een berg die een prachtig uitzicht biedt op een vallei. Hier slaat de groep het kamp op voor de nacht. En hier blijkt maar weer dat de kandidaten deze aflevering echt back tot basic moesten gaan. Ze moeten slapen in de buitenlucht en zelf hun eten bereiden boven een zelfgemaakt vuur. Maar alles gaat van een leien dakje.

 

Jochem en Imanuelle maken zich even los van de groep. Jochem heeft nog wat met haar te bespreken. Het zit hem nog niet lekker dat zij achter zijn rug om een bondje aanging met Sigrid. Imanuelle weet hem toch nog te strikken om verder te gaan met hun verbond door te vertellen dat ze een fantastisch plan heeft om in de finale te komen. Ze vertelt hierbij ook dat ze "kamikaze op Diederik is gegaan". Imanuelle zit nog steeds in het spel, dus misschien zit ze op het juiste spoor.

 

 

De groep gaat verder met koken. Maar ze worden verrast door een cowboy die aan komt galopperen op zijn paard. "You've got mail!". Hij heeft voor iedereen een vertrouwelijke brief. Thomas deelt de enveloppen uit, maar houdt voor zichzelf de tweede envelop achter. En dit blijkt een belangrijke. Want waar iedereen een brief heeft die vertelt dat er de volgende dag jokers langs de route liggen, gaat die van Thomas erover dat hij zelf jokers kan maken. Dit moet hij samen met Jochem doen, die dezelfde brief kreeg. Zij moeten een 'tool' vinden om zelf jokers te maken. Ze doorzoeken de huifkarren en vinden een brandijzer en twee blanco schijven van hout.

 

De twee mannen smeden het plan om, als iedereen slaapt, de jokers te gaan knutselen. De groep is al snel in slaap en dus maakt Thomas Jochem wakker en ze gaan aan de slag. Thomas steekt het ijzer in het vuur en drukt de woorden 'De Mol' in het hout, bijna als een soort handtekening. De twee jokers zijn gemaakt. Jochem en Thomas kruipen snel weer in hun slaapzak, maar komen tot de schokkende ontdekking dat Diederik rechtop in zijn bed zit. Zou hij alles gezien hebben? We krijgen er deze aflevering geen duidelijkheid over.

 

 

De laatste opdracht

In de ochtend wordt het kamp weer opgebroken en de reis wordt vervolgd. En al snel is het tijd voor de laatste opdracht. Art staat in een veld met 130 rodeo-posters. Aan één van deze posters hangt €2.000,-. Art vraagt om één kandidaat die verbaal begaafd is. Met een potje steen-papier-schaar wordt uitgemaakt dat dit Diederik moet zijn. Hij beschrijft een tiental posters aan zijn medekandidaten, die moeiteloos de ene na de andere juiste poster vinden en het puzzelstuk dat eraan hangt meenemen. Alles bij Jochem gaat het fout. Hij kan zijn poster niet vinden en besluit een willekeurige envelop mee te nemen, die natuurlijk fout is. Bij de tweede ronde geeft hij deze envelop gauw aan Thomas, waardoor het bij het puzzelen lijkt alsof Thomas een lege envelop mee had genomen. Met de puzzelstukken wordt de poster gemaakt waar Diederik geld vanaf moet plukken. Dit lukt en dus wordt de flink leeggeroofde pot bijna verdrievoudigd.
 

Na deze opdracht vervolmaakt de groep de reis en komen ze ruim op tijd aan op het eindpunt. Een test en executie volgt en het is Jeroen die het spel moet verlaten.

Bekijk hier de verdenkingen van de kandidaten in aflevering 5:

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep