Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP 7 - Een kink in de kabel

20/02/2017

| Door:

Foto: Tunnelvisie / Screenshot uit aflevering 7, 2017

 

RECAP - De finale komt in zicht! Er staan nog maar vier kandidaten op het verdachtenlijstje en we hebben nog maar twee afleveringen te gaan tot de ontknoping. Maar voor het zo ver is, werpen we eerst nog een blik op aflevering 7.

 

Laat ik er vooral geen geheim van maken: mijn grote hoofdverdachte is absoluut Thomas. Jazeker, ik heb last van tunnelvisie. Maar zo tegen het einde zullen veel mensen hier last van hebben. Dus mocht mijn analyse zich te veel op hem richten vandaag: duizendmaal excuses!

 

Maar des te groter was dus mijn verbijstering dat uitgerekend hij benoemd werd tot penningmeester. Hoewel je je ergens misschien kunt bedenken dat de pot juist bij de Mol heel veilig is. Immers, iedere move die de penningmeester maakt wordt in de gaten gehouden en als er iemand is die niet in een kwaad daglicht wil komen te staan is het wel de Mol.

 

Hoe dan ook, het is tijd voor de eerste opdracht. En die speelt zich af in een landschap dat buitenaards aandoet. Dit veld van lavagesteente zal bij veel kijkers (en bij mij) de wens om op vakantie naar Oregon te gaan hebben laten opborrelen. Dit was het decor van een ingewikkelde, maar goed bedachte opdracht. De kandidaten staan verspreid door het veld met twee portofoons; één om mee te praten en één om mee te luisteren. Hier moeten ze vijf vragen per persoon beantwoorden over hun medekandidaten. Dat klinkt simpel, maar wat ze niet weten is dat er in een cirkel gecommuniceerd wordt. Je hoort slechts één persoon en praat tegen iemand anders. Diederik praatte tegen Sanne, zij tegen Jochem, hij tegen Thomas, hij tegen Imanuelle en zij weer tegen Diederik.

 

Het besef dat ze ieder een onderdeel van een keten zijn komt pas heel laat. Na ongeveer zeven minuten, de helft van de tijd lijkt iedereen het door te hebben. Diederik begint al meteen met een plan spuwen in de portofoon voor de hele groep. Maar Sanne is de enige die dat hoort. Hiermee houdt hij ook de hele keten op, maar dit zou ook een kandidatenactie kunnen zijn. Er ontstaat al snel verwarring, ook als het besef al is ingedaald. Ligt er nou een pitabroodje onder het bed van Jochem? Er komen ook een hoop geheimen over de kandidaten naar boven. Zo heeft Sanne ooit iets gestolen uit een boekwinkel, wordt Thomas emotioneel van klassieke muziek en heeft Diederik op zijn negentiende zijn eerste kus gehad van ene Femke.

 

Jochem lijkt voor de verandering eens goed bezig te zijn. Hij geeft een hoop antwoorden over hemzelf door en heeft aan het einde van de opdracht ook de meeste antwoorden opgeschreven. Diederik lijkt de hoop op te geven en gooit maar wat lavastenen in het rond. Uiteindelijk worden er maar acht vragen goed beantwoord. Drie door Jochem, twee door Imanuelle en één door Thomas en Sanne. Diederik heeft geen antwoorden opgeschreven. €800,- in de pot.

Dan laat Thomas zich van zijn slechte kant zien. Hij blijkt de joker van Jochem te hebben gestolen. Dit vertelt hij aan Diederik, die niet heel erg onder de indruk lijkt te zijn. Het duurt dan ook niet lang tot iedereen gemoedelijk naast elkaar op een bankje zit in het hotel. Dan komt Art aangelopen. Hij vraagt wie er graag een ritje willen maken in een cabrio. Iedereen wil dat wel. Maar kijkend naar de opdracht die volgt is het voor de Mol waarschijnlijk het voordeligst om in de auto terecht te komen. Vooral Thomas en Jochem lijken erg hun best te doen hiervoor. Deze twee heren gaan samen met Sanne rijden en Diederik en Imanuelle stijgen op in een luchtballon, iets waar de rest toch stiekem wel heel jaloers op is.

 

Deze luchtballonnen moeten gevolgd worden, want onderop de manden staat een telefoonnummer. Sanne plaatst zich als eventuele Mol al meteen buitenspel door achter het stuur te kruipen. Hierdoor kan ze vrij weinig saboteren. Thomas en Jochem proberen de cijfers te spotten. Het is Jochem die het nummer goed leest. Ze bellen met het nummer naar Imanuelle in ballon 1. Zij moet met de code, die Thomas tergend langzaam, maar wel duidelijk, doorgeeft, een tasje openen. Hier zit weer een code en telefoonnummer voor Diederik in. En Diederik krijgt een telefoonnummer van het team in de auto en de locatie van Art. Deze belt hij door, maar dan zien we wat verdachts. Thomas neemt de telefoon op en kan Diederik maar niet verstaan. Zou het te voorspoedig gaan voor de Mol? Uiteindelijk moet Diederik het militaire alfabet gebruiken om de locatie duidelijk te maken. Met vijf minuten op de klok komt de cabrio aan op de locatie van Art. Hier laat Art zich van zijn lollige kant zien door te zeggen dat ze te laat zijn. Echt een leuk grapje, Art. Het geld is in the pocket.

 

De stemming aan de lunchtafel is vreugdevol. Maar dat houdt al gauw op als Jochem begint over de joker die gestolen is. Uiteraard steekt niemand zijn hand op.

 

En begeleid door ‘Paint it Black’ van The Rolling Stones komen de kandidaten aan bij de derde opdracht. Eerst moet iedereen een rondje afleggen op een paard. Dit doet iedereen zo snel mogelijk.

Sanne, die bang zegt te zijn van paarden, maar toch best sierlijk rijdt, doet het in 59 seconden.

Jochem doet er 42 seconden over.

Diederik doet het in 34 seconden.

Imanuelle is in 44 seconden terug.

En Thomas is het snelst met 32 seconden. Hij mag daardoor als eerste het tweede deel van de opdracht doen.

 

Met vijf kogels moet hij te paard zo veel mogelijk ballonnen stukschieten. Maar dan moet hij binnen de tijd die hij eerder aflegde weer terug zijn bij de finish. Hij begint en zegt dat hij nog nooit op een paard heeft gezeten. Maar ook hij rijdt wel erg goed voor een beginner. Zou het kunnen dat de Mol voor vertrek wat paardrijlessen heeft gehad? Thomas schiet uiteindelijk twee ballonnen stuk, maar komt buiten de tijd aan bij de finish. Hij verdient hiermee, als enige van de groep, geen geld.

 

Diederik schiet één ballon stuk in een enorm traag tempo. Met acht seconden over komt hij over de finish. Jochem schiet drie ballonnen stuk en houdt achttien seconden over. Imanuelle schiet raak op drie ballennen en heeft negentien seconden over. Sanne weet vier keer raak te schieten en houdt 38 seconden over. Er wordt €1.100,- verdiend.

Voor de test komt Thomas naar Jochem toe. Hij wil de joker die hij van hem gestolen heeft teruggeven. Maar dan in ruil voor twee minuten lezen in het Molboekje van Jochem. Ik vind het een wat slappe ruil. Zeker aangezien Jochem zo’n slecht handschrift heeft dat Thomas er helemaal niks aan heeft gehad. Maar ach, Thomas heeft geen jokers nodig, toch?

Bekijk hier de verdenkingen van de kandidaten in aflevering 7:

 

 

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep