Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP 8 - Begint het besef dan toch in te dalen?

26/02/2017

| Door:

Foto: Tunnelvisie / Screenshot uit aflevering 8, 2018

 

RECAP - We zijn inmiddels bij aflevering 8 en er staan nog steeds vier verdachten op de lijst. Er zal deze aflevering flink wat afgemold zijn. Maar waar? En door wie?

 

Ik blijf het iedere keer weer roepen, maar wat is Oregon een prachtige locatie! Dat bleek maar weer bij de eerste opdracht van deze aflevering. De Painted Hills vormden het decor van een op het oog simpele opdracht. Hang de 26 letters die langs de weg staan op alfabetische volgorde. Maar makkelijk bleek het absoluut niet te zijn.

 

De kandidaten beginnen ieder op een andere plek in de rij. Diederik is zo slim om eerst vast te stellen waar het einde is. Hier begint hij letters in het zand te schrijven, om aan te geven welke letter waar moet. Maar hij lijkt de enige te zijn die logisch nadenkt, want al snel blijkt dat de rest allemaal een eigen plan trekt. Iedereen lijkt ook in omgekeerde volgorde te werken. Maar Thomas en Sanne aan de ene kant en Diederik en Jochem aan de andere kant. En beide groepen denken aan het einde van het alfabet te zitten.

Uiteindelijk loopt alles in de soep. Jochem denkt dat hij Diederik ziet mollen, omdat de Q verdwenen is en de Z niet op de plek hangt waar die zou moeten hangen. Diederik denkt echter dat Jochem hem verkeerd begrepen had en dat denk ik ook. De enige letter die uiteindelijk goed hangt is de Z die Jochem, net buiten de tijd, nog had opgehangen. Het lijkt volgens Art wel op het Vlaamse alfabet.

 

De kandidaten komen aan bij een nieuw hotel, waar ze even discussiëren over wie bij wie op de kamer gaat. Bondgenoten Thomas en Diederik willen graag bij elkaar, maar dat vinden Jochem en Sanne geen goed idee. Uiteindelijk krijgen de heren toch hun zin en mogen ze bij elkaar op de kamer. Jochem stelt voor om een bondje te sluiten met Sanne.

 

Dan komt de tweede opdracht. In twee duo's moeten de kandidaten zo veel mogelijk spreekwoorden uitbeelden op tien polaroids per duo. Hierbij mogen ze gebruik maken van spullen uit twee antiekwinkels. Diederik gaat met Jochem en Thomas met Sanne.

 

Er komen verschillende spreekwoorden voorbij. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, van dik hout zaagt men planken, poten onder iemands stoel vandaan zagen; alles wordt vol passie uitgebeeld. Er vallen een paar dingen op. Vooral bij het team van Sanne en Thomas. Allereerst valt het gegeven paard dat Thomas in de bek moet kijken om en valt dat in zijn gezicht. Een onschuldig foutje, zo lijkt het, maar dit gebeurt wel op het moment waarop Sanne op het punt staat om een foto te maken. Daarnaast kiezen zij lastige spreekwoorden om uit te beelden. En tot overmaat van ramp verdwijnt er op een gegeven moment de polaroid met 'kleine potjes hebben ook oren'. Sanne verdenkt Thomas en vice versa. Heeft de Mol hier toegeslagen of was het toch de wind? We zullen het in aflevering 10 pas weten.

 

Nadat Jochem op hilarische wijze uit de kast is gekomen is het tijd om te raden. Beide groepen raden één foto fout. Diederik en Jochem herkenden 'laat je niet kisten' niet en bij Sanne en Thomas was dat 'honger als een beer hebben'. Maar als we even kijken wie het voortouw nam in het juist raden van foto's, dan scoren Sanne en Diederik goed. Sanne raadt er zeven, Diederik zes en Jochem en Thomas beiden twee. Maar hou in gedachten dat Diederik en Jochem één foto minder hadden om goed te raden. Er wordt €1.700,- verdiend.

Dan komt er in mijn optiek een belangrijk moment in de serie. Jochem en Sanne bespreken op wie zij de test hebben ingevuld tot nu toe. Jochem stemde vol op Diederik en Sanne zat vol op Jochem. Maar hoe kan het dat zij er nu nog in zitten? Langzaamaan begint het besef bij ze te komen dat Thomas, die tot nu toe altijd op de achtergrond stond, misschien wel de Mol moet zijn... Zou het?

 

Dan de laatste opdracht. Bij deze opdracht kan er geen geld gewonnen worden. Wel een vrijstelling voor de finale. Om de Mol te vinden kunnen we nu dus alleen maar kijken voor wie het minst afhing deze opdracht. De Mol kon het meeste risico nemen hier, omdat hij geen vrijstelling nodig heeft. Dit zou kunnen slaan op Thomas en Sanne. Vooral Sanne kruipt snel op de vrijstelling af. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen, want ze heeft tot vijf meter voor de vlag met de vrijstelling weten te kruipen voor ze door Thomas gespot wordt.

 

Daarna is Thomas meteen af, omdat Jochem de conclusie trekt dat Thomas dan een rood hesje moet dragen. De strijd is nu tussen Jochem en Diederik. Na lang wachten spot Jochem Diederik en mag hij de vrijstelling ophalen. Jochem van Gelder is daarmee de eerste finalist van Wie is de Mol? 2017. Wie naast hem in de finale staan zullen we volgende week pas weten. Aflevering 8 eindigde met een loei van een cliffhanger.

Bekijk hier de verdenkingen van de kandidaten in aflevering 8:

 

 

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep