Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP 9: Jochem, Sanne of Thomas

06/03/2017

| Door:

Foto: Tunnelvisie / Screenshot uit aflevering 9, seizoen 17

 

RECAP - Jochem, Sanne of Thomas. Eén van deze drie finalisten is de Mol. De vraag is alleen: wie? Daar gaan we proberen achter te komen in deze allerlaatste recap van dit seizoen!

 

 

Aflevering 9 begint anders dan alle andere afleveringen. We beginnen met de executie van de vorige aflevering. Het is Diederik die vlak voor de finale het spel moet verlaten. Hij laat daarmee drie verdachten over: Jochem, Sanne en Thomas. En laten deze drie mensen nou net voor een lastige keuze zorgen.

 

De laatste opdrachten zijn in aantocht en het is ieder voor zich, zo blijkt uit de biecht van Jochem. Zijn bondje met Sanne is verbroken en daarom staat hij er alleen voor. En dat is lastig, want zijn Mol is zojuist uit het spel gegaan. Hij zal zich dus moeten richten op een nieuwe Mol. Een beetje laat, zo in de finale. Maar ach, misschien is hij zelf wel de Mol en maakt het niet meer uit wie hij kiest.

 

De kandidaten komen aan in Moltown, een wildwestdorpje waar vroeger een aantal bijzondere types gewoond hebben. De vraag is alleen in welke huisjes. Dat moeten de finalisten ontcijferen aan de hand van de legende van Moltown. Door middel van cryptische omschrijvingen moeten zij achterhalen welk karakter in welk huisje gewoond heeft en hoe de straten in het dorp heten.

 

Opvallend is dat iedereen volledig zijn eigen plan trekt. Sanne stort zich op de beschrijvingen, Jochem probeert vooral aan de hand van de inrichting van de huisjes te achterhalen van wie het is en Thomas weet volgens mij niet zo goed wat zijn tactiek is. Sanne hangt aan de hand van de raadsels al enkele bordjes op en de heren halen ze er weer af om andere bordjes aan de paaltjes te hangen. En zo schiet die hele opdracht voor geen meter op.

 

En dan is er ook nog Jochem die denkt dat de straat "Way Out West" juist in het oosten moet hangen en vice versa voor "Way out East". Sanne corrigeert hem. Zelf hangt ze echter heel veel bordjes op willekeurige plaatsen, omdat ze "dat vindt". Veel effect heeft het echter niet, want er blijken slechts drie borden goed te zijn gehangen. Er wordt €150,- verdiend. En de pot staat daarmee op €12.160,-. Dat is nog geen kwart van de €56.850,- die er te verdienen viel. Maar daar kan verandering in komen.

Het is tijd voor de laatste opdracht van het seizoen en de prijs is hoog. Degene die met zijn of haar touwen de bomen die bij elkaar €12.160,- waard zijn kan omlussen, wint een verdubbelaar van de pot. Ten minste, als diegene de pot ook daadwerkelijk wint. Het lastige aan deze opdracht is alleen wel dat de Mol hetzelfde doel heeft als de kandidaten: deze opdracht winnen. Het is dan ook moeilijk te bepalen wie hier aan het mollen is.

 

Er vallen wel een paar dingen op. Zo is Jochem de hele tijd aan het klungelen met zijn touw en lijkt Thomas het touw van Sanne te hebben gestolen. Sanne mag uiteindelijk als eerste puzzelen. En ook Thomas mag aan de puzzel beginnen, na twee pogingen met de touwen. Sanne is de eerste die hem oplost. Maar dan komt Art bij haar tafel staan. En sadistisch als hij is, geeft hij Sanne doodleuk nog een puzzelstuk, waarmee ze wéér een vierkant moet maken.

 

Thomas is opvallend veel sneller klaar dan Sanne met de eerste puzzel en ook hij moet nog een vierkant maken. Maar dat lukt hem niet binnen de tijd. Sanne is de eerste die de tweede puzzel volbrengt en wint daarmee de opdracht.

 

Dat betekent dus dat als Sanne wint de pot verdubbeld wordt. Op de allerlaatste test stemt zij op Thomas, Thomas stemt op Jochem en Jochem stemt op zijn beurt weer op Sanne. Dat betekent dus dat als Thomas de Mol is, Sanne wint en de pot naar €24.320,- stijgt. En aangezien Thomas mijn hoofdverdachte is, denk ik ook dat dit het geval zal zijn. Wat denk jij dat de uitslag wordt?

Bekijk hieronder de verdenkingen van de kandidaten in aflevering 9:

 

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep