Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2020

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

Waarom Jochem van Gelder de Mol is - Deel II

10/03/2017

Foto: Tunnelvisie / Michel Schnater

 

RECAP - Het einde is in zicht en de verdachtenlijst is teruggebracht naar drie. Maar wie van de finalisten is de Mol? Om het antwoord te vinden op die vraag analyseren we tot de ontknoping dagelijks een van de overgebleven kandidaten. Vandaag is dat presentator Jochem van Gelder.

 

Halverwege de serie bespraken we Jochems rol in het spel tot en met aflevering 5 al. Dit artikel kun je hier lezen.

 

Molacties

Aflevering 6

- In the Underground loopt Jochem, samen met Diederik en Imanuelle, een duidelijk tweetal enveloppen voorbij.

- Jochem vergeet in het begin de maaier van zijn grasmaaier te laten zakken, waardoor hij zijn O opnieuw moet maaien.

- Op de rodeo van Helix verdiende Jochem geen geld. Maar zodra de opdracht is afgelopen probeert hij alsnog €750,- in te bellen. Dit komt niet in de pot, maar kan een afleidingsmanoeuvre zijn.

 

Aflevering 7

- Jochem weet bij de etherdiscipline zelf redelijk wat vragen te beantwoorden, maar geeft vrij weinig antwoorden van de rest door via de portofoon.

- Bij de luchtballonopdracht lijkt Jochem even verblind te zijn door de zon. Uiteindelijk geeft hij wel de juiste codes door.

 

Aflevering 8

- Jochem lijkt de aanwijzingen van Diederik niet te snappen, waardoor hij maar wat aanrommelt. Hij hangt wel de letter Z goed op, maar dat heeft op dat moment toch al geen zin meer.

- Jochem laat het raden van spreekwoorden vooral over aan Diederik. Hij raadt er zelf maar twee goed.

 

Aflevering 9

- In Moltown volgt Jochem volledig zijn eigen plan. Hij lijkt vooral de inrichtingen van de huizen als leidraad te gebruiken, in plaats van de omschrijvingen op de borden. Daarnaast verwisselt hij zonder overleg een paar borden.

- Bij de verdubbelopdracht staat Jochem enorm te klungelen met zijn touwen. Maar je kunt je afvragen of dit een Molactie is. De Mol zal immers ook graag willen winnen.

Verborgen aanwijzingen

 

Aflevering 6

- Aflevering 6 heette 'wijzer worden'. Dit zou kunnen slaan op Jochem die de oudste, en daarmee de wijste, is.

- In een biecht zegt Jochem: "Als je de waarheid zegt, hoef je nooit iets te onthouden. Ik moet momenteel heel veel onthouden". Zegt hij hier dat hij heel veel aan het liegen is?

- In the underground zijn weer een hoop tweelingen te vinden: twee rijsthoeden, twee messen en heel veel geldbriefjes die in duo's verspreid liggen. En ook de poster die in aflevering 5 geld opleverde kwam deze aflevering nog een tweede keer terug. Verwijst dit naar het sterrenbeeld Tweelingen van Jochem?

- Jochem ging als enige finalist in het donker the Underground in. Een Mol voelt zich natuurlijk het meest thuis in donkere tunnels.

 

Aflevering 7

- Aflevering 7 heette 'verblinden'. Jochem zei verblind te worden door de zon toen hij de codes op de luchtballonnen probeerde te lezen.

- Ook in aflevering 7 kwamen er tweelingen voorbij. Twee luchtballonnen, twee bergen, twee cowboys, twee mensen op een surfplank en iedere kandidaat gebruikte twee portofoons.

 

Aflevering 8

- Aflevering 8 heette 'raam taal'. Omgekeerd is dit 'laat maar'. Jochem werkte in tegengestelde richting bij de alfabetopdracht.

- Bij de opdracht om de finalevrijstelling draagt Jochem een T-shirt met camouflageprint. Zou hij voorkennis hebben gehad over de opdracht?

- Vlak voor de test kwam het cijfer 2 in beeld. Is dit een aanvulling op de tweelingtheorie?

 

Aflevering 9

- Aflevering 9 heette 'einde in zicht'. Bij de ontknoping komt Sanne in beeld als Art 'verliezend finalist' zegt, Thomas bij 'winnaar' en Jochem bij 'Mol'. Is de einduitslag hier al in zicht, zoals de titel doet vermoeden?

- Bij de verdubbelopdracht komt een briefje voorbij waar, in combinatie met het Mollogo, 'De Mol spreekt voor zich' op staat. Op dit moment horen we Jochem in zichzelf praten.

- In aflevering 9 kwamen er ook weer tweelingen voorbij: twee volwassen ganzen met kuikens en en twee mensen in een kajak. En ook de verdubbelaar in de laatste opdracht zou een aanvulling op de tweelingtheorie kunnen zijn.

Follow the Money

Aflevering 6:  + € 480,-

Aflevering 7:  + € 900,-

Aflevering 8:  + € 200,-

Aflevering 9:  + € 50,- 

 

TOTAAL:  - € 1.946,67

 

Sanne staat hiermee op plaats 3 in de lijst van grootste verdieners.

Kleine aantekening van onze kant: als Jochem de joker van €3.500,- niet zou hebben gewonnen op de veiling, zou hij €1.553,33 hebben bijgedragen aan de pot.

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep