Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

Waarom Thomas Cammaert de Mol is - Deel II

11/03/2017

Foto: Tunnelvisie / Michel Schnater

 

RECAP - Het einde is in zicht en de verdachtenlijst is teruggebracht naar drie. Maar wie van de finalisten is de Mol? Om het antwoord te vinden op die vraag analyseren we tot de ontknoping dagelijks een van de overgebleven kandidaten. Vandaag is dat acteur Thomas Cammaert.

 

Halverwege de serie bespraken we Thomas' rol in het spel tot en met aflevering 5 al. Dit artikel kun je hier lezen.

 

Molacties

 

Aflevering 6

- In the Underground laat Thomas de groep een envelop met mingeld uit de wastobbe pakken, terwijl hij gezien had welke de juiste was.

- Op de rodeo van Helix haalt Thomas geen geld binnen. Wel probeert hij, als de opdracht al is afgelopen, €50,- door te geven aan Art. Dit komt uiteraard niet in de pot.

 

Aflevering 7

- Bij de etherdisciplineopdracht lijkt Thomas heel lang niet door te hebben dat er in een cirkel gecommuniceerd wordt. Hij weet slechts één juist antwoord op te schrijven.

- In de cabrio bij de luchtballonnenopdracht lijkt Thomas enorm duidelijk te mollen. Zo kan hij de codes onder de luchtballonmanden niet zien door de zon en kan hij Diederik niet verstaan als hij een locatie doorkrijgt.

- Thomas zegt nog nooit eerder op een paard te hebben gezeten. Toch kon hij verdacht behendig met dit dier omgaan. Hij zette dan ook de snelste tijd neer, waardoor hij maar weinig tijd had om ballonnen stuk te schieten. Hij kwam buiten de tijd aan, waardoor hij als enige geen geld verdiende bij deze opdracht.

 

Aflevering 8

- Bij de alfabetopdracht is Thomas bijna niet te zien, zowel voor de kijker als voor de kandidaten. Het is dus niet te zien wat hij allemaal uitspookt. Wel lijkt hij tegen de leesrichting in te werken.

- Bij de spreekwoordenopdracht gebeuren meerdere verdachte dingen. Zo laat hij een hobbelpaard omvallen als Sanne een foto wil maken, maar dit lijkt op een onschuldig foutje, er verdwijnt zomaar een foto en Thomas laat het raden van spreekwoorden vooral aan Sanne over. Zelf raadt hij er maar twee.

 

Aflevering 9

- In Moltown lijkt Thomas geen tactiek te hebben. Hij volgt een beetje wat Sanne zegt en een beetje wat Jochem zegt, maar het ziet er naar uit dat hij veel borden op willekeurige plekken neerhangt.

- De Mol wil de verdubbelaar winnen bij de laatste opdracht. Thomas kwam heel erg dichtbij, maar Sanne was hem voor. Wat in ieder geval opviel was dat Thomas met andermans touwen in de weer was.

Verborgen aanwijzingen

Aflevering 6

- Aflevering 6 heette 'wijzer worden'. Dit zou kunnen wijzen op het feit dat Thomas en Sanne als enige hun scherm zagen en daardoor wijzer zijn geworden.

- Bij de grasmaaiopdracht wilde Thomas heel graag de M van Mol maaien. Zet hij als Mol hier zijn handtekening?

- Op de rodeo kwamen weer een hoop stieren in beeld. Thomas' sterrenbeeld is Stier.

- In seizoen 17 komen veel duo's in beeld. Deze tweelingen zouden kunnen verwijzen naar de betekenis van Thomas' naam: 'tweeling'. In aflevering 6 zagen we twee rijsthoeden, twee messen, een speelkaart met harten 2 en bleek de rodeoposter die in aflevering 5 geld opleverde een tweelingbroer te hebben.

 

Aflevering 7

- Aflevering 7 had 'verblinden' als titel. Thomas werd verblind door de zon bij de luchtballonopdracht. Daarnaast zei hij nog nooit paardgereden te hebben, terwijl hij verdacht goed kon rijden. Zou hij met deze uitspraak ons willen verblinden?

- Ook in aflevering 7 kwamen er tweelingen voorbij: twee bergen, twee luchtballonnen, twee cowboys, twee mensen op een surfplank en twee portofoons per kandidaat bij de etherdisciplineopdracht.

 

Aflevering 8

- De titel van aflevering 8 was 'raam taal'. Omgekeerd is dit 'laat maar'. Thomas werkte bij de alfabetopdracht in tegengesteld richting.

- Na de alfabetopdracht noemt Art het mislukte alfabet het Vlaamse alfabet. Verwijst hij hiermee naar Thomas, die in Vlaanderen geboren is?

- Vlak voor de test kwam het cijfer 2 in beeld. Een aanvulling op de tweelingtheorie?

 

Aflevering 9

- Aflevering 9 heette 'het einde in zicht'. Thomas greep op een haar na mis bij de verdubbelopdracht, maar het finish was voor hem in zicht.

- In deze aflevering kwamen er ook duo's voor. We zagen twee mensen in een kajak en twee volwassen ganzen met kuikens. Daarnaast werd er bij de laatste opdracht voor een verdubbelaar gespeeld. De pot maal twee dus.

Follow the Money

Aflevering 6:  + € 580,-

Aflevering 7:  + € 400,-

Aflevering 8:  + € 200,-

Aflevering 9:  + € 50,- 

 

TOTAAL:  + € 1.678,33

 

Thomas staat hiermee op plaats 2 in de lijst van grootste verdieners.

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep