Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP: Bijna te verblufd om een Mol te vinden

07/01/2018

| Door:

Foto: AVROTROS

 

RECAP: Wie is de Mol? 2018 is begonnen! En hoewel we nog maar één opdracht hebben gezien is er al zo veel om over te praten. Die spectaculaire opening bijvoorbeeld. En natuurlijk: wie zou de Mol kunnen zijn?

 

Het moet allereerst toch echt even gezegd worden: wat een opening was dit! Vijf duo's verspreid over vijf landen. Het idee is gestoord, maar deze uitvoering is fantastisch! Ik wil bij deze mijn complimenten maken naar de makers van Wie is de Mol? voor hoe ze dit hebben weten neer te zetten.

 

Maar door dit spektakel zou je haast vergeten dat we op zoek moeten naar een Mol. Na de aflevering nog eens grondig te hebben doorgespit, ben ik toch wel een hoop verdachte acties tegengekomen. Laten we aflevering 1 van Wie is de Mol? 2018 eens analyseren.

 

We beginnen de uitzending in vijf verschillende hotels. Hier komen de duo's aan hun kamers. De duo's zijn Jan en Jean-Marc, Simone en Bella, Emilio en Stine, Loes en Ron en Ruben en Olcay. De televisies in hun kamers staan aan en laten allemaal verschillende programma's zien. Dan verschijnt het Mollogo op het scherm. "Het is begonnen, Loes", zegt Ron. Inderdaad.

 

Art komt op televisie. Hij legt een warrige opdracht uit. Ergens in de stad staat een kluis. Als je die niet opent binnen twee uur, moet je een test maken. Onderweg kun je twee jokers en €2.000,- vinden. Maar om bij de kluis te komen moet je eerst een locatie met benodigdheden vinden aan de hand van een foto.

 

Simone profileert zich meteen als een warrige kandidaat. Ze lijkt niet goed naar de uitleg te hebben geluisterd en loopt vanuit het hotel meteen de verkeerde kant op. Bella verbetert haar. Uiteindelijk komen ze aan bij hun locatie en hier gaan de twee dames ook nogal rommelig te werk. Simone loopt weg met de telefoon om de rest van het dakterras te onderzoeken, terwijl Bella zich over de andere spullen ontfermt.

 

Loes en Ron kunnen in eerste instantie hun spullen niet eens vinden. Ron loopt er straal aan voorbij en Loes spot het na een tijdje. Bij Ruben en Olcay verloopt alles wat gestructureerder. Zij inventariseren eerst alles wat ze hebben. Olcay ontdekt al gauw dat er op de achterkant van sommige biografieën een aanwijzing staat. Dit geeft ze ook netjes door aan iedereen.

 

Jan en Jean-Marc zijn wat trager van begrip. Jean-Marc zegt niet te weten hoe een smartphone werkt en het duo loopt continu vast. Als ze Ruben en Olcay aan de lijn hebben, vraagt Jan: "Waar in Kiev bevinden jullie je?". Dan valt het kwartje bij Ruben. "Wij zitten niet in Kiev, vriend. Wij zitten in Almaty, Kazachstan". Dat verandert de zaak. Toch vind ik het wel opvallend dat Jan specifiek Kiev noemt. Bijna alsof hij wist dat de andere duo's zich niet in dezelfde stad bevonden.

 

We komen er achter dat Ruben en Olcay zich bevinden in Almaty, Kazachstan. Jan en Jean-Marc zitten in Kiev, Oekraïne, Emilio en Stine in Bakoe, Azerbeidzjan. Loes en Ron in Moskou, Rusland. En Simone en Bella in Jerevan, Armenië.

 

Emilio en Jean-Marc lossen ieder de puzzel met de staafjes op en komen uit op Tbilisi. Maar beiden geven dit niet door aan de andere duo's. Jean-Marc doet dit niet op aandringen van Jan. Je zou je kunnen afvragen of dit echt een Molactie is, want dit heeft verder niets met geld te maken. Stine lijkt intussen een behoorlijk goed overzicht van de opdracht te hebben, terwijl deze toch ontzettend ingewikkeld is. Stine is ongetwijfeld een slimme vrouw, maar het is toch opvallend dat ze zo snel snapt hoe alles in elkaar steekt. Bijna alsof ze voorkennis heeft.

 

Er wordt in de tussentijd ook flink naar de voicemail van Art gebeld, wat de pot een flinke smak geld kost. Het geld dat Olcay en Ruben en Loes en Ron vinden heeft dan ook eigenlijk bijna geen zin meer. Het zou dus goed kunnen dat de Mol geld voor de pot heeft verdiend. Het geld van Loes en Ron komt sowieso niet in de pot, omdat zij de kluis niet weten te openen. Emilio en Stine lopen aan hun envelop voorbij. Dit kan een Molactie zijn, maar één envelop vinden op een strandboulevard van 26 kilometer... Begin er maar eens aan.

 

Maar er worden ook jokers gevonden. Emilio vindt er twee en Bella ook. Beiden delen ze de jokers met hun teamgenoot. Simone blijkt opeens toch minder warrig dan in het begin. Ze heeft namelijk opeens twee heldere momenten. Eerst beseft ze dat de staafjespuzzel op de wereldkaart moet worden gelegd en daarna komt ze ook uit het niets met M18. Ze is de enige kandidaat die dit ontdekt. 

 

Jan en Jean-Marc verdoen hun tijd in een taxi met een chauffeur die voor hulpmol speelt. Olcay moet nodig plassen en zou hiermee de boel misschien willen vertragen. Ruben zegt dat ze beter in haar broek kan plassen. Stine en Emilio zijn naar eigen zeggen te druk om de aanwijzing M18 door te geven aan Loes en Ron. Die besluiten uiteindelijk Art maar te raadplegen en geven daarna de aanwijzing wel door aan Jan en Jean-Marc. Jan stelt vervolgens voor om ook Art te bellen, terwijl ze net van Loes gehoord hebben dat Art de aanwijzing M18 geeft. Dit kost de pot weer €1.000,-.

 

Uiteindelijk openen drie duo's de kluis en vertrekken naar het eindpunt: Tbilisi in Georgië. Hier blijkt dat de belkosten veel hoger zijn dat het verdiende geld. De pot staat op -€3.000,-. Jan, Jean-Marc, Loes en Ron moeten de test maken op hun hotelkamers. Ron ziet een rood scherm en is daarmee de eerste afvaller van Wie is de Mol? 2018.

*Ron noemt Loes als mogelijke verdachte, maar twijfelt hier duidelijk over. We kunnen dus niet met zekerheid zeggen op wie hij de test heeft ingevuld.

 

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep