Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP 3: Een lesje etherdiscipline zou niet misstaan

21/01/2018

| Door:

Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 3

 

RECAP - Gisteren werd de derde aflevering van Wie is de Mol? 2018 uitgezonden. En het onmogelijke is gebeurd: de pot staat in de plus. Maar wiens acties hebben hier aan bijgedragen? En wie was dit zo veel mogelijk aan het tegenwerken? Kortom: wie is de Mol?

 

Aflevering 3 begon met beelden zoals we die van Wie is de Mol? gewend zijn: prachtig en haast jaloersmakend. De groep is het Kaukasusgebergte ingetrokken en waant zich in een Game of Thrones-scene. Je kunt ze moeilijk ongelijk geven.

 

In het hotel besluit de groep om een penningmeester te kiezen. Het moment dat ze daadwerkelijk geld in handen zullen hebben komt namelijk in zicht. Jan, Emilio en Bella willen absoluut niet. Olcay wel. Maar Stine steekt ook haar vinger op. Zij is immers de meest betrouwbare van de groep, toch? Blijkbaar niet. Er wordt democratisch besloten dat Olcay in de toekomst het geld zal gaan beheren.

 

De eerste kans om in de plus te komen doet zich voor in het dorpje Stepantsminda, waar de tijd stil heeft lijken te staan. Hier moeten de kandidaten auto's met geldbedragen een kwartier lang laten rondrijden zonder ingesloten te worden door de drie rode auto's. Ruben kruipt achter het stuur in de auto die €50,- waard is, Simone in die van €200,-. Emilio en Loes stappen in de auto van €250,-, met Loes achter het stuur. Bella en Olcay kiezen voor het grote geld en kiezen de auto met €750,-, met Olcay achter het stuur. Stine en Jan rijden rond met de verdubbelaar. Jan rijdt.

 

Er wordt gekozen voor de tactiek om iedere minuut een auto te laten vertrekken en het de jagers moeilijk te maken door allemaal tegelijk rond te rijden. Ruben vertrekt als eerste, gevolgd door Bella en Olcay. Jan en Stine rijden hier meteen achter aan, zonder eerst een minuut te wachten. Emilio en Loes vertrekken als vierde en Simone is als laatste aan de beurt.

 

Onderweg gebeurt er weer een hoop verdachts. Vrijwel alle auto's vallen ergens gedurende de opdracht uit. Simone probeert de groep om hulp te vragen met de portofoon, maar het blijkt maar weer dat zij de etherdiscipline in dit spel echt niet doorheeft. Emilio beaamt dit in zijn biecht. Maar Emilio is zelf ook niet helemaal goed bezig. Hij vergeet de timer op de telefoon aan te zetten, waardoor het lastig in te schatten is wanneer hij en Loes al een kwartier rond rijden. Ruben wordt al vrij snel klemgereden met wegwerkzaamheden voor hem en een rode auto achter hem. Zijn €50,- ligt uit het spel.

 

Ook Olcay en Bella hebben pech. Met nog maar veertien seconden op de klok worden ze ingesloten. Ook hun €750,- gaat verloren. Loes en Emilio finishen wel en brengen €250,- in de pot, net als Simone, die na hen finisht. Jan en Stine hebben autoproblemen, maar duwen de verdubbelaar, met wat hulp van de rest, over de finishlijn. De pot staat eindelijk in de plus, wat de sfeer duidelijk ten goede komt.

 

Maar daar komt gauw verandering in bij de tweede opdracht. Er wordt een hoop gelogen en verzwegen over de verschillende prijzen die op de route bij Gergeti liggen. Emilio houdt zijn lippen stijf op elkaar en Ruben verzwijgt dat er een zwarte vrijstelling te verdienen is. Uiteindelijk leidt Emilio Loes en Bella naar €250,- en -€500,-. Zijn advies kost de pot dus -€250,-. Loes' advies zorgt ervoor dat Ruben en Emilio €500,- en -€500,- pakken.

 

Olcay en Stine willen volledig de waarheid spreken. Dit doen ze dan ook. Olcay vertelt zelfs aan Jan en Simone waar de vrijstelling ligt, waardoor zij natuurlijk niet voor het geld zullen kiezen. Jan en Simone brengen op hun beurt geen advies uit om te voorkomen dat de zwarte vrijstelling wordt gepakt. Stine en Olcay pakken op goed geluk de zwarte vrijstelling en -€500,-. Jan en Simone besluiten voor het bakje te gaan dat volgens Olcay leeg was en waar €500,- in zit. Jan draait de volgorde van de bakjes om en vindt daardoor toevallig toch de vrijstelling. Simone vindt -€500,-, waardoor het er naar uit ziet dat Olcay gelogen heeft over de inhoud van haar eerste bakje. De pot staat na een halve dag weer in de min.

 

Olcay doet iets opvallends na deze opdracht. Ze geeft haar zwarte vrijstelling zomaar aan Stine. Doet ze dit omdat ze Stine oprecht aardig vindt? Doet ze het omdat ze wist dat Jan wist dat zij hem had? Of doet ze dit omdat ze de Mol is en er toch niets aan heeft? Jan deelt in het hotel met Emilio dat hij een vrijstelling heeft.

 

Voor de derde opdracht is Art op zoek naar vier dappere kandidaten. Jan, Olcay, Bella en Simone steken meteen hun hand op. Loes had ook graag bij deze groep gezeten en Olcay laat zich nog een keer van haar liefste kant zien. Ze besluit te ruilen met Loes. Hierdoor komt Olcay, samen met Emilio, Ruben en Stine in het communicatieteam. Zij moeten met de info van de dappere kandidaten vragen over Georgië beantwoorden op de grond. De dappere kandidaten luisteren al paraglidend naar een zogenaamde molcast over het land. Via de portofoon kunnen ze antwoorden doorgeven.

 

Stine wordt gekoppeld aan Simone en ziet dat totaal niet zitten. Ook zij benadrukt nog maar eens hoe slecht Simone met portofoons om kan gaan. Veel kandidaten op de grond praten over de portofoon als de kandidaten in de lucht proberen te luisteren naar het verhaal dat ze horen. Erg afleidend. Emilio blijft ook doorpraten als Bella om stilte vraagt. Uiteindelijk krijgen de kandidaten door dat de kandidaten in de lucht gewoon alle informatie moeten herhalen en de kandidaten op de grond gewoon de antwoorden moeten opschrijven. Er worden achttien van de veertig vragen goed beantwoord. Er wordt hiermee €1.800,- verdiend en de pot eindigt weer in de plus: €810,-.

 

Het is tijd voor de test en Jan durft zijn vrijstelling niet in te zetten door de zwarte vrijstelling die in het spel is. Bella houdt haar joker om dezelfde reden voor zich. Geen goede zet, want Stine zet de zwarte vrijstelling niet in. Bella ziet een rood scherm en moet het spel verlaten.

 

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep