Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP 5: Kan niet gewoon iedereen de Mol zijn?

04/02/2018

| Door:

Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 5

 

RECAP - We zijn op de helft van het seizoen en we hebben daarmee ook nog maar de helft van de verdachten over. Maar echt duidelijker wordt het er niet op. Iedereen doet wel verdachte dingen. Maar wie van deze vijf overgebleven kandidaten is nou de Mol?

 

Opdracht 1 - Geldcircus

De laatste zes kandidaten zijn nog maar net bijgekomen van het vertrek van Emilio als ze aan ongetwijfeld de meest vrolijke opdracht van dit seizoen beginnen. In het circus van Tbilisi gaan ze allemaal een kaartenhuis bouwen. Voor ieder kaartenhuis dat vier verdiepingen hoog is komt er €250,- in de pot. "Appeltje, eitje", zegt Loes. En dat zou het inderdaad zijn als spreekstalmeester Art niet de ene afleiding na de andere voor de kandidaten in petto heeft.

 

Ben je bang voor clowns? Dan was die zipline-opdracht van vorige week misschien meer jouw ding, want al snel in de hele piste gevuld met clowns die alles op alles zetten om die arme kandidaten uit hun concentratie te halen. Maar dat is nog niet alles, want er zijn verschillende opdrachten die vervuld kunnen worden voor extra geld. Om te beginnen is er €50,- verstopt onder stoel 8. Jan gaat meteen op zoek, gevolgd door Stine, gevolgd door de rest. Opvallend is wel dat Simone wel wegloopt van haar kaartenhuis, maar niet de piste uitkomt om echt mee te zoeken. Het geld wordt niet gevonden.

 

Het tweede spel is balletje-balletje. Ruben en Jan begeleiden samen een bal door een doolhof en verdienen hiermee €250,-. Hierna moet er popcorn worden verkocht voor €10,- per stuk. Meteen komt er een hele klas met hongerige kinderen aan. Simone gaat scheppen en Stine en Loes delen de popcorn uit. Een rekensommetje laat zien dat ze maar liefst 46 porties popcorn verkocht moeten hebben. Een opbrengst van €460,- dus.

 

Er ligt nog meer geld in het publiek. Dit keer onder stoel nummer 8. Het is Simone die het vindt. De kaartenhuizen willen ondertussen maar niet echt vlotten. Jan bereikt bijna de vierde verdieping, maar laat het dan toch uit elkaar vallen. Veel tijd om weer op te bouwen heeft hij niet, want er moet gelimbodanst worden. Alle kandidaten dansen onder de lat door. En hoe lager de lat, hoe meer geld ermee verdiend wordt. Ruben, Loes, Simone en Stine dansen ieder €20,- bij elkaar. Jan en Olcay gaan voor de €50,-. Stine, Ruben en Loes gaan voor de herkansing en slepen nog eens €100,- per persoon binnen.

 

De volgende opdracht is munten stapelen. Stine en Ruben beginnen hier aan. Maar door het gladde sop dat uit de lucht dwarrelt, geven ze al gauw op. Dan komen er nog eens duizend ballonnen uit de lucht vallen, patsboem bovenop de kaartenhuizen. Het is een wonder dat er niets omvalt. In een van die ballonnen zit €500,-. Loes vindt het geld en Olcay verliest een nagel. Er wordt in totaal €1.640,- verdiend.

 

Na deze vrolijke opdracht is het weer tijd voor serieuze zaken. Ruben stelt een penningmeesterwissel voor. Opvallend, want wie de penningmeester is blijkt bij de volgende opdracht van groot belang te zijn. Na een stemming wordt Ruben zelf als nieuwe beheerder van de pot aangewezen. Olcay bombardeert zichzelf tot "schaduwboekhouder".

 

Nog meer serieuze zaken: Jan is op zoek naar bondgenoten. Hij spreekt Ruben aan en wil met hem wel informatie over de verdachten van Emilio delen als ze een sterk bondje kunnen smeden. Maar dan moet Ruben niets tegen Loes vertellen.

 

Opdracht 2 - Chaos

Bij de tweede opdracht wordt Ruben, de kersverse penningmeester, door Art apart genomen. Hij moet een verdeling maken bij de volgende opdracht. Alle kandidaten krijgen een bepaalde buit mee. De inzet van degene die zijn of haar envelop als eerste over de finish weet te brengen wordt verdubbeld. Ruben heeft er het meest vertrouwen in dat Olcay geld binnen gaat slepen. Maar hij wil ook graag slijmen bij Jan en Loes. Daarom komt hij met de volgende indeling: Olcay krijgt €1.000,-, Loes krijgt €500,-, Jan krijgt twee jokers, Simone krijgt één joker en Stine krijgt niets.

 

Een chaotische race door Tbilisi volgt. Alle kandidaten zetten het op een hollen. "We very rush", zoals Jan het zo mooi verwoordt. Olcay raakt meteen achterop, terwijl zij het hoogste geldbedrag bij zich draagt. Stine, die een lege envelop heeft, is ook enorm fanatiek. Maar waarom eigenlijk? Kan ze niet beter mensen met geld voorlaten? Ergens snap ik het ook wel dat je eerste instinct is om te rennen als dat de opdracht is. Maar ergens halverwege moet je toch wel een keer bij zinnen komen?

 

Olcay vergroot haar achterstand nog verder door een auto met het Mollogo over het hoofd te zien. Jan springt er gauw in en scheurt weg. Gelukkig blijft er nog een auto over voor Olcay. Voor Simone niet. Zij valt als eerste af. Maar het geluk van Olcay is van korte duur. Zij is de volgende die de opdracht verlaat, gevolgd door Jan. De eindstrijd is tussen Stine, met niets, en Loes, met €500,-. Uiteindelijk is het Loes die als eerste aankomt. En daardoor wordt haar €500,- verdubbeld. €1.000,- in de pot!

 

De soapserie over de bondjes gaat verder. Ruben vertelt Loes, tegen zijn afspraak in, dat hij met Jan gesproken heeft. Loes vertelt dat Jan ook naar haar toe is gekomen. Ze besluiten om Jan te misbruiken voor zijn informatie. De bondjesdriehoek is geboren.

 

Opdracht 3 - Woordzoekers

 

De kandidaten komen voor de derde opdracht aan bij een enorme woordzoeker. Deze moeten ze binnen een kwartier oplossen voor €1.000,-. De opdracht wordt niet gehaald, maar daar zouden meerdere verklaringen voor kunnen zijn. Jan verft bijvoorbeeld de woorden die hij vindt letter voor letter helemaal dicht. Hierdoor zijn de letters niet meer goed te lezen, waardoor andere woorden misschien minder snel gevonden worden.

 

Jan merkt op dat er bij sommige woorden letters niet doorgestreept zijn. Vooral Simone lijkt hiervoor verantwoordelijk te zijn, maar ook Stine heeft hier een handje van. Olcay roept dat 'Tbilisi' ook een woord is dat gevonden moet worden. Maar dat is helemaal niet zo. Dit kan een bewuste afleiding zijn.

 

De oplossing van de woordzoeker, "Streepte de Mol de Mol weg?" wordt niet gevonden. Jan zegt dat iemand wat moet roepen. Schuift hij hiermee de verdenkingen op iemand anders? Stine gokt: "Streepte de Mol woorden weg?". Dit is uiteraard fout.

 

Na deze opdracht krijgt de bondjesdriehoek nog een zijtak. Jan klopt ook nog eens aan bij Olcay. Ze vertellen elkaar op wie ze de vorige test hebben ingevuld. Jan is hier eerlijk over, maar Olcay liegt dat ze vol op Ruben zit. Deze info speelt Jan weer door aan Ruben.

 

Bij de hierop volgende executie wordt de bondjesdriehoek alweer ruw onderbroken. Loes krijgt een rood scherm en moet naar huis.

 

En wie nou de Mol is? Het kan werkelijk waar iedereen zijn. Voor mij springt Stine er behoorlijk uit als Mol, maar die wordt door de montage misschien iets te veel naar voren geschoven. Simone haalt ook een hoop gekke dingen uit, maar die staat toch wat minder in de spotlight. Dat maakt haar eigenlijk alleen maar verdachter. En daarom staat zij bij mij op de eerste plaats. Wie verdenk jij?

 

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep