Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP 8: Is het dan toch...?

25/02/2018

| Door:

Foto: Screenshot uit seizoen 18, aflevering 8

 

RECAP - Nu hoofdverdachte Simone het spel heeft moeten verlaten, blijven er nog maar drie potentiële Mollen over: Jan, Ruben en Olcay. Een van hen heeft wekenlang de groep gesaboteerd. Maar wie is het? En waar heeft hij of zij dan Molacties uitgehaald?

 

Tja, mijn hoofdverdachte zag deze week een rood scherm. En hoewel ik er vanaf aflevering 1 van overtuigd was dat Simone de Mol was, begon ik vorige week opeens te twijfelen. Zou het misschien Ruben kunnen zijn? Toen deze week bleek dat iedereen op hem de test invulde, voelde ik de bui al een beetje hangen. Simone kreeg een rood scherm...

 

Nu moet je begrijpen dat als je zo veel bezig bent met Wie is de Mol? als ik de afgelopen jaren voor Tunnelvisie ben geweest, het lastig is om nog echt verrast te worden. Maar de makers hebben het dit jaar voor elkaar gekregen. Het is lang geleden dat Wie is de Mol? me sprakeloos achter heeft gelaten. Waarvoor complimenten! Maar dan nu de vraag: als Simone de Mol niet is, wie dan wel?

 

Opdracht 1 - Geluids mix

Aflevering 8 begint in een oud grottenklooster. Hier staan zeven koren, die ieder een polyfonisch optreden geven. Aan de kandidaten de taak om uit te vinden welke koren hetzelfde lied zingen. Jan gaat op stap met Olcay en Ruben vormt een team met Simone. Ruben en Olcay zijn allebei nogal geraakt door de muziek. Jan hangt vooral de cultuurbarbaar uit als hij de tekst probeert te onthouden: "hara hara hara hara. Kom, door!".

 

Eigenlijk lijkt alles wel goed te gaan bij deze opdracht. We zien alleen Ruben een beetje twijfelen over de combinatie 1 en 4, wat een goed antwoord is. Maar hij drukt zijn zin niet door. Hij maakt dit wel weer goed door de foute combinatie 2 en 5 te veranderen in 2 en 6. Aan het einde blijkt koor 5 over te blijven. Jan vraagt aan de groep wat ze daarmee moeten doen. Ruben en Simone zeggen dat ze die los moeten houden. Olcay wil dit koor nog aan een andere matchen, wat fout zou zijn. De groep noemt uiteindelijk alle goede combinaties en er wordt €1.000,- verdiend. Een lekker begin!

 

Simone wil een bondje sluiten met Ruben. Voor ons als kijkers is het wel duidelijk dat ze Ruben verdenkt. Het doel is dan ook om persoonlijke informatie uit te wisselen. Ruben gaat er in mee.

 

Opdracht 2 - Car-aoke

Tijd voor de tweede opdracht. Alle kandidaten nemen plaats in de auto. Opvallend is dat iedereen de gordel omdoet, behalve Olcay. Zou ze misschien geweten hebben dat ze niet met de auto's zouden gaan rijden? De groep gaat namelijk car-aoke spelen. Iedere kandidaat heeft een playlist met tien nummers, waarvan een bonusnummer. Ieder nummer dat geraden wordt door iemand in een andere auto, levert €50,- op. Ieder bonusnummer is €100,- waard.

 

Olcay ziet dit meteen niet zitten. Ze gaat zichzelf toch zeker niet zo voor gek zetten op tv? Die gêne is al gauw weg, zo blijkt later bij het nummer Thriller, waarbij ze heftige heupbewegingen maakt op de bijrijdersstoel. Jan toetert aan het begin van de opdracht om de aandacht te vragen. Hij stelt voor om duo's te vormen. De duo's blijken precies hetzelfde als bij de vorige opdracht. Het spel begint en er gaan opeens sproeiers aan die het nog lastiger maken om elkaar te zien. Olcay denkt er in eerste instantie niet aan om haar ruitenwissers aan te zetten.

 

Vooral Jan en Olcay zijn goed bezig bij deze opdracht. We zien Jan de nummers Help en Dancing On The Ceiling uitbeelden en door Olcay geraden worden. Olcay seint de nummers Hello, Bloed, Zweet en Tranen, Happy en Thriller juist door naar Jan. Bij Simone en Ruben gaat het wat moeizamer. Simone beeldt Piano Man en Fight For Your Right To Party goed uit naar Ruben. Ruben lijkt geen een nummer uit te beelden dat Simone raadt.

 

Uiteindelijk hebben we van acht nummers gezien dat ze geraden werden. Maar er schijnen twaalf nummers goed te zijn uitgebeeld. Twee daarvan waren bonusnummers: Piano Man van Simone en Thriller van Olcay. Wie de andere vier nummers geraden hebben, is niet helemaal duidelijk. Deze opdracht leverde in ieder geval €700,- en een hoop humor op.

 

Het plan van Simone gaat verder. Ze heeft een Moldate met Ruben. Ze wisselen informatie uit over elkaar. En nu maar hopen dat Ruben de waarheid tegen haar heeft gesproken. Jan en Olcay hebben ook een onderonsje. Olcay stelt voor om elkaars informatie uit te wisselen. Maar Jan ziet dat niet zitten. Hij is bang hiermee zijn voordeel te verliezen. Hij heeft immers lange tijd met zijn Mol Ruben op een kamer gelegen. Hij weet dus meer van hem dan Olcay. Uiteindelijk besluiten ze wel dat Olcay zichzelf bij de volgende opdracht verdacht moet maken. Het feit dat we dit plan te zien krijgen, zou er echter wel op kunnen wijzen dat Olcay de Mol is. Dit zou immers een mooie dekmantel zijn voor een Molactie.

 

Opdracht 3 - Geldstroom

Het is de laatste opdracht voor de finale. De kandidaten komen aan bij de Mtkvari-rivier (probeer dat maar eens uit te spreken). Het is een opdracht waar Ruben al bang voor was. Hij moet zichzelf namelijk in een wetsuit hijsen. Naast Jan vindt hij zichzelf er nogal uitzien als een behaarde satéprikker.

 

De drie kandidaten en de satéprikker gaan de rivier op. Ze gaan raften. Onderweg komen ze borden tegen. Eerst borden met de uitleg van de opdracht, dan borden met informatie over hoe ze geld kunnen verdienen en dan kunnen ze pas daadwerkelijk het geld pakken. Over de rivier heen hangen twaalf lijnen met kokers. Die zijn gemerkt met een vlag en verschillende kleuren. Op de borden kunnen ze lezen in welke kleur kokers geld zit. Daarnaast staat er een naam op deze borden. Als deze kandidaat het geld pakt, wordt het verdubbeld.

 

Jan blijkt zijn wortels netjes te hebben opgegeten, want hij leest alle borden moeiteloos van veraf. Maar ja, dat levert verder geen geld op. Dit gebeurt pas als de lijnen in zicht komen. In de tussentijd is hij de boel wel flink aan het verwarren. Hij blijft zijn eigen kleuren maar hardop noemen, waardoor de rest misschien kleuren door elkaar kan gaan halen.

 

Simone pakt de eerste koker met geld van de lijn met de Georgische vlag. Dan is het de beurt aan Jan om de blauwe koker van de lijn met de Britse vlag te halen. Hij neemt een snoekduik en valt overboord. Het duurt even voor hij weer op de boot zit en dat had de groep lijnen kunnen kosten. Gelukkig komt het niet zo ver.

 

Ruben mist zijn koker bij de Kroatische vlag. Maar die had hij ook absoluut niet kunnen halen. Dan is het de beurt aan Olcay bij de Russische vlag. Ze pakt twee kokers die in elkaar verstrengeld zijn: de blauwe en de oranje koker. Maar ze had de gele moeten pakken. Is dit een Molactie of probeert ze zichzelf hier dus verdacht te maken, zoals haar plan was? Ze is meteen nog een keer aan de beurt en kan niet bij de koker bij de Joegoslavische vlag. Maar de boot was ook niet dichtbij genoeg.

 

Ruben krijgt nog een kans bij de Roemeense vlag, maar mist weer. Jan is de laatste die we een koker zien pakken bij de Italiaanse vlag. Voor zo ver we weten de goede. Opvallend is wel dat we Simones laatste vlag, de Hongaarse, niet voorbij hebben zien komen.

 

Uiteindelijk worden er vijf kokers binnengebracht, Maar drie hiervan blijken gevuld te zijn met mingeld. Twee daarvan zijn van Olcay. Die pakte ze van de lijn met de Russische vlag. Maar van wie is die derde dan? Het zou heel goed kunnen zijn dat Jan een van zijn kleuren opzettelijk verkeerd onthouden heeft. We zien namelijk zijn borden niet in beeld komen. We horen hem alleen maar zeggen dat hij bij de Italiaanse vlag de oranje koker en bij de Britse vlag de blauwe koker moet hebben. Probeert de montage hier zijn Molactie te verhullen? Er wordt in ieder geval €850,- verdiend met deze opdracht.

 

De groep lijkt eensgezind bij de test: Ruben is de Mol. Het is Simone die een rood scherm krijgt. En ik kan er eigenlijk alleen maar in meegaan dat Ruben de Mol is. Anders zou het voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol? zijn dat de Mol in de finale door helemaal niemand verdacht wordt. Maar ja, dit seizoen zit vol verrassingen...

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep