Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP 6: Telfouten, verdwaalde tuktuks en veel verloren geld

10/02/2019

| Door:

Foto: Screenshot uit seizoen 19, aflevering 6

 

RECAP - We zitten in aflevering 6 en de lijst met potentiële verdachten is nog steeds veel te lang. We kunnen deze week geen afvaller wegstrepen. Maar kunnen we aan de hand van hoe er gespeeld werd wel mensen afschrijven? Laten we eens een kijkje nemen.

 

Opdracht 1 - Steentje bijdragen

De eerste opdracht van aflevering 6 vindt plaats in een bakstenenfabriek. Hier kunnen de kandidaten vijf mini-opdrachtjes vinden die ieder €250,- opleveren als ze goed worden uitgevoerd. Maar dat niet alleen, want er mag per opdracht ook maximaal €250,- uit de pot worden ingezet.

 

Niels roept meteen dat er bij geen enkele opdracht geld ingezet moet worden. Hij wil liever geen risico lopen om geld te verliezen. Maar Jamie en Rick Paul sturen er op aan om wel geld in te zetten of op z'n minst eerst naar de opdracht te kijken voor ze een beslissing nemen. Dan is er ook nog wat discussie over of ze nou groepjes moeten maken of niet. Maar uiteindelijk wordt besloten om met z'n allen op pad te gaan.

 

De eerste opdracht die de groep tegenkomt is een patroon waarin vierkanten geteld moeten worden. Niels en Jamie blijven hier achter. Ze zetten €150,- in. Opvallend, want Niels was juist zo fel tegen geld inzetten. Aan het einde van de opdracht horen we hem ook nog eens zeggen dat hij niet per se heel goed is in dit soort spellen. En dat blijkt, want hij en Jamie zijn enorm aan het sukkelen bij deze opdracht. Ze komen op hele lage getallen uit en doen hier ontzettend lang over. Jamie ziet af en toe nog wat extra vierkanten, maar alsnog komen ze veel lager uit dan zou moeten. De heren besluiten, op initiatief van Jamie, voor 27 vierkanten te gaan. Niels zegt daarop dat hij toch 19 denkt. Bijzonder, want hoe meer vierkanten je ziet, hoe aannemelijker het antwoord is, toch? Dit antwoord is overigens alsnog fout. Het had veertig moeten zijn. En zo gaat de eerste €150,- verloren.

 

De rest van de groep heeft een Mollogo van bakstenen ontdekt. Die moet worden nagebouwd. Sarah roept al snel dat dat te lang duurt. Ze wil eerst de andere opdrachten bekijken. Op zich geen hele rare keuze, maar als je deze opdracht wilt laten slagen, moet je hem aan het begin doen. Niet aan het einde.

 

Het volgende spel dat wordt gevonden is een labyrint van bakstenen. Iemand moet met een wals naar het einde rijden zonder een muur te raken. Sinan zegt meteen dat hij dat wil doen, nog voor de envelop met instructies geopend is. In eerste instantie wil hij ook alleen gaan, maar Sarah blijft om hem te helpen. Een goede keuze, want Sinan rijdt meerdere keren bijna tegen een muur aan. Maar hij bereikt de overkant en zo sleept het duo €250,- binnen voor de pot. Er is hier geen extra geld ingezet.

 

Merel en Rick Paul vinden de vierde opdracht. Ze moeten negen verschillen zoeken tussen twee stapels met bakstenen. Ze hebben er vertrouwen in en besluiten €250,- in te zetten. Al snel zien ze een hoop verschillen. Maar op het einde loopt het een beetje spaak. Merel denkt dat de stand van de wielen van twee karren verschilt en Rick Paul gaat daar in mee. Rick Paul ziet vervolgens zelf dat de trekhaken op de karren verschillen. Dat geven ze aan als laatste verschil.

 

Als ze klaar zijn met hun opdracht komt Sinan erbij. En hoewel in alle haast besloten wordt dat het Mollogo gebouwd moet worden, vindt Rick Paul het een goed idee om Sinan uitgebreid alle verschillen te laten zien. Om tijd te rekken? Of misschien om zich achter twee getuigen te kunnen verschuilen als het fout is? En het blijkt ook fout te zijn, waardoor er weer €250,- uit de pot verdwijnt. Overigens hebben Merel en Rick Paul nou ook weer niet heel erg goed gekeken. Er zat namelijk een joker verstopt tussen al die bakstenen.

 

Rick Paul, Merel en Sinan buigen zich vervolgens over het Mollogo en beginnen met bouwen. Rick Paul merkt op dat er een joker onder een van de bakstenen ligt en stopt die onopgemerkt in zijn broekzak. Niels en Jamie zijn ondertussen bezig met een opdracht waarbij ze een touw moeten volgen door allerlei stapels bakstenen heen. Na twee mislukte pogingen krijgen ze hulp van Sarah. Niels komt met het idee dat ze het touw ook gewoon los kunnen maken. Maar helaas, deze laatste twee opdrachten worden niet op tijd gehaald. Bij het Mollogo werd gelukkig geen extra geld ingezet, maar bij het touw wel. Op aandringen van Jamie werd er hier €100,- vergokt. In totaal ging er in deze fabriek €250,- verloren.

 

Na de opdracht krijgen de kandidaten de mededeling dat er drie jokers op het terrein lagen. Jamie gaat gelijk uit de kleren: hij heeft er geen gevonden. Ook de andere kandidaten worden onderworpen aan een grondige fouillering. Maar Rick Paul heeft zijn joker gauw in zijn onderbroek gestopt, waardoor die niet gevonden werd.

 

Opdracht 2 - Links/rechts

Voor de tweede opdracht keren we terug naar Barichara. Je weet wel, dat dorp waar ook die fotopuzzel werd gemaakt. Hier krijgen de kandidaten de instructies om met tuktuks Rik te vinden. Ze krijgen twee beurten en moeten ieder voor elke beurt een envelop kiezen. Het geld dat hier in zit bepaalt wat er verdient wordt. Maar ook hoe veel geld er uit de pot gaat als een kandidaat niet op tijd bij Rik is.

 

Het enveloppen kiezen is dus een belangrijk moment. We zien Merel als eerste enveloppen kiezen, gevolgd door Rick Paul. Beiden lijken vrij gericht iets te pakken. Achteraf krijgen we pas te horen wat er in die enveloppen zit, maar dit is alvast wat iedere kandidaat heeft:

 

Merel heeft €250,- voor ronde 1 en €50,- voor ronde 2. Rick Paul heeft €250,- voor ronde 1 en €100,- voor ronde 2. Sinan heeft voor beide rondes €50,-. Niels, Jamie en Sarah hebben alle drie €100,- voor ronde 1 en €50,- voor ronde 2.

 

Maar dan maakt Rik de opdracht extra moeilijk. Merel en Jamie mogen namelijk alleen maar linksaf slaan. Sinan en Sarah mogen alleen maar naar rechts. En Rick Paul en Niels mogen alleen maar afwisselend links en dan rechts. Ze krijgen vijftien minuten.

 

Deze opdracht draait dus om oriëntatie. Rick Paul wordt neergezet als Koning Kaartlezen, maar die bakt er niet enorm veel van. Sarah blijft steeds uitkomen op het beginpunt en Niels zegt dat hij het oriëntatievermogen heeft van een schele bever, wat we ook zien in de aflevering. Niels rijdt zichzelf een doodlopende straat in, waarna hij vast komt te zitten in de klei.

 

Eigenlijk zijn Sinan, Jamie en Merel de enigen die het goed doen in deze opdracht. In de eerste ronde komen zij aan bij Rik. Vooral Jamie had hem snel gevonden. Rick Paul komt net buiten de tijd aanrijden. Opvallend, want Rik had net gezegd dat iedereen zijn tuktuk stil moest zetten. Dit wordt vrij breed uitgemeten in de aflevering, maar dit heeft verder geen invloed op het geld dat Rick Paul binnenhaalt.

 

Rik heeft zich verplaatst en de tweede ronde gaat van start. Niels denkt dat de eerdere restricties zijn komen te vervallen, omdat Rik ze niet opnieuw heeft genoemd. Hij rijdt dus meteen door naar het eindpunt zonder zich aan de regels te houden. Zijn geld is dus niets waard. Jamie en Merel, die hebben besloten om in deze ronde samen te rijden, zien Rik in de verte al staan. Maar de weg is opengebroken, waardoor ze een andere route moeten vinden. Jamie heeft er een in zijn hoofd en Merel zegt achter hem aan te rijden. Maar Jamie scheurt er vandoor, waardoor ze elkaar uit het oog lijken te raken. Ze komen niet op tijd aan bij Rik, omdat de weg verderop weer geblokkeerd is.

 

Wie wel op tijd aankomen zijn Sinan en Rick Paul. Sarah is net een paar seconden te laat. De score van deze opdracht: Merel heeft €250,- verdiend en €50,- verloren. Sinan heeft twee keer €50,- ingebracht. Jamie heeft €100,- verdiend en €50,- verloren. Rick Paul heeft €250,- verloren, maar €100,- verdiend. Niels en Sarah verloren beiden €150,-. In totaal is er dus €100,- verloren gegaan.

 

En dan is het opeens tijd voor de test.

 

Opdracht 3 - Reddingslijn

De kandidaten maken de test, maar worden overdonderd door Rik die ze komt vertellen dat er geen executie, een opdracht komt. De kandidaten moeten zich verdelen in twee teams die stressbestendig zijn. Als een team de opdracht goed uitvoert hoeft dat team geen schermen te zien.

 

Er moet worden geziplined. En onderweg moet er een combinatie van groene en rode bordjes onthouden worden. Die reeks moet aan het einde gereconstrueerd worden.

 

Bij deze opdracht kan er geen geld verdiend worden, dus het is lastig om te zeggen wat de Mol hier zou doen. Mogelijk presteerde de Mol hier extra goed om vertrouwen te winnen, zonder dat er geld op het spel stond. Rick Paul, Merel, Sarah en Jamie doen het allemaal erg goed. Niels en Sinan besluiten om de opdracht niet te doen. De enige die hier verder echt verdacht bezig was, was de instructiedame. Haar aanwezigheid werkte op Sarah nou niet bepaald geruststellend toen ze mededeelde dat de regen misschien een probleem kon vormen. Misschien is deze dame wel de Mol?

 

Beide reeksen blijken uiteindelijk goed te zijn en er gaat niemand naar huis.

 

Verdenkingen

Ik blijf nog altijd bij mijn Mol: Rick Paul. Hij haalt heel weinig geld binnen. Hij stuurde aan om geld in te zetten bij de bakstenenfabriek, verspeelde €250,- bij het verschillen zoeken en zorgde ervoor dat hij twee getuigen had om zich achter te kunnen verschuilen. Ook bij de tuktuks, waar hij als een van de eersten enveloppen pakte, had hij het meeste geld in zijn bezit. Hij haalde ook hier meer geld uit de pot dan dat hij er in stopte. Het enige wat ik een beetje gek vind is dat Rick Paul een joker steelt en dat verder niemand hier iets van meekrijgt. Een nogal nutteloze actie voor een Mol. Die kan jokers op andere manieren in zijn voordeel gebruiken. Of wilde hij gewoon dat Sinan en Merel hem niet zouden vinden, omdat die twee hem verdenken?

 

Merel blijft op 2 staan. Na deze aflevering vind ik haar weer iets verdachter, omdat er deze week veel geld verloren kon gaan. Hierdoor is haar actie bij de waterval van minder waarde. Maar bij de tuktuks haalde ze wel aardig wat geld binnen. Zij is dus een van de grootste verdieners binnen de groep. Vertrouwt ze erop dat de rest van de groep er toch wel geld uitspeelt? Dat kan, maar dan gebruikt ze deze tactiek wel heel vaak.

 

Iemand anders is wat mij betreft echt niet de Mol. Maar als ik dan toch iemand op 3 moet zetten, dan toch maar Jamie. Die doet toch best gekke dingen en stuurt er bijvoorbeeld op aan om veel geld in te zetten in de bakstenenfabriek. Hij kan zich prima verschuilen achter zijn fanatisme, maar ik denk dat dat oprecht is.

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep