Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP 7: Dit is Simone Weimans all over again

17/02/2019

| Door:

Foto: www.wieisdemol.nl

 

RECAP - M'n Mol ligt eruit... Dat betekent dat het hoog tijd wordt om opnieuw op zoek te gaan naar een hoofdverdachte. Met twee kandidaten minder zou dat toch een eitje moeten zijn. Dat valt flink tegen. Maar toch heb ik een nieuwe Mol gevonden. Voor wat het waard is, natuurlijk.

 

Aflevering 7 alweer. Nog maar drie weken te gaan voor we weten wie de Mol is. Maar tot het zo ver is, moeten we nog even gissen. Rick Paul en Jamie zijn het in ieder geval niet. Zij kregen deze aflevering een rood scherm. En laat Rick Paul nou net mijn hoofdverdachte zijn geweest... Eigenlijk is dit Simone Weimans all over again. Ik was er ook van overtuigd dat zij de Mol was, tot ze vlak voor de finale een rood scherm kreeg. Hoe dan ook, tijd om een nieuwe Mol te zoeken. Speur je mee?

 

Opdracht 1 - Getouwtrek

Voor de eerste opdracht begint, zien we dat de kandidaten een reis gaan maken naar een nieuwe bestemming. Ze gaan naar de kust. En wat is het weer mooi! Op een strand dat vol staat met bomen wacht een aantal kisten op ze. Vastgebonden aan enkele bomen moeten de kandidaten de kisten zo verdelen dat aan beide kanten €750,- aan kisten staat.

 

Van links naar rechts zitten de kandidaten als volgt vastgebonden: Rick Paul, Merel, Sarah, Jamie, Niels en Sinan. Een van de middenposities lijkt mij voor de Mol het meest ideaal. Daar heb je de meeste invloed op het touwtrekken en de communicatie.

 

Iedere kandidaat begint ook met andere kisten. Rick Paul heeft een kist van €150,- en €200,-. Merel heeft een kist van €300,-. Sarah heeft €175,-. Jamie €150,-. Niels ook €150,-. En Sinan heeft drie kisten: twee van €100,- en een van €175,-. Een snel rekensommetje laat al zien dat deze opdracht heel makkelijk zou kunnen zijn. Het makkelijkst is als Merel haar kist van €300,- aan Rick Paul geeft en Sinan vervolgens een van zijn kisten met €100,- zijn kant op stuurt. De rest van de kisten moet dan naar Sinan en je bent klaar. Maar in Wie is de Mol? gaat natuurlijk niets makkelijk.

 

Aan het begin van de opdracht zien we Sinan en Niels helder communiceren over het bedrag dat aan de kant van Sinan staat en over hoe veel geld er nog die kant op moet. Maar ergens bij de communicatie gaat het dan mis. Waarschijnlijk door het feit dat Rick Paul aan de andere zijde in zijn hoofd al een rekensom heeft gemaakt. Dit rekensom botst vervolgens met wat er van Sinans kant komt en dan gaat het fout.

 

De linkerkant van de kandidatenrij is het er namelijk over eens dat Rick Paul twee kisten van €150,- moet krijgen om €300,- te maken. Opmerkelijk, want naast hem staat Merel die al een kist van €300,- heeft. Maar zij gaat daar in mee. Sarah snapt de hele rekensom niet zo en doet dus maar wat haar verteld wordt. Een kist met €150,- wordt naar Rick Paul getrokken.

 

De €300,- gaat vervolgens richting Sinan. Kan prima. Het kost alleen wat meer moeite. Maar dan ontstaat er een discussie of dat wel goed is. Rick Paul blijft zijn rekensom maar herhalen, Merel roept dat ze naar Rick Paul moeten luisteren en Sarah en Jamie zeggen dat het allemaal niet klopt (wat het overigens wel doet).

 

Gevolg is dat de €300,- en de twee kisten van €150,- weer van richting wisselen. Volgens mij gebeurt dat op initiatief van Rick Paul. Hij is de Mol niet, dus dit zal geen bewuste vertragingsactie geweest zijn. Wat wel een bewuste vertraging kan zijn geweest is dat Merel de €300,- niet van Sarah wil aannemen. Ze wil per se de twee kisten van €150,- aan de kant van Rick Paul hebben. Maar uiteindelijk wordt toch besloten om de €300,- naar Rick Paul te sturen en de twee kisten van €150,- naar Sinan.

 

Verder gebeurde er weinig verdachts bij deze opdracht. Het enige wat nog een Molactie zou kunnen zijn is dat Sarah en Merel de kokosnoten met de touwen niet altijd even hard naar de andere kandidaten gooiden. Dat zou bedoeld kunnen zijn om te vertragen. Maar het maakt niets uit, want de opdracht wordt gehaald. Er komt €1.500,- in de pot.

 

Na deze opdracht zien we een onderonsje tussen Niels en Rick Paul. Hieruit blijkt dat Sarah tegenwoordig een bondje vormt met Merel en het 'triple-bondje' en beetje verzuimt. Hierop besluiten de heren om samen verder te gaan en Sarah alleen te gebruiken als ze iets van haar nodig hebben.

 

Opdracht 2 - Roulette

Dan de opdracht waarbij je vooraf al weet dat er veel geld bij verloren gaat: russisch roulette. De kandidaten komen een voor een bij Rik en mogen daar kiezen uit één, twee of drie jokers. Of voor de optie om de testtijd na één seconde stil te laten zetten. Afhankelijk van wat de kandidaten kiezen, moeten de kandidaten ook een aantal enveloppen met nare inhoud pakken. Hierin kan €0,-, -€500,-, -€1.000,- of de straf dat er die aflevering twee afvallers zijn zitten. Er kan ook gekozen worden voor geld, in plaats van een envelop. Maar dat doet niemand.

 

Niels mag als eerste en kiest drie jokers. Uit de vier enveloppen kiest hij ook precies de jokers. Rick Paul kiest twee jokers en pakt €0,-. Jamie kiest twee jokers en pakt die ook. Merel kiest twee jokers en pakt de twee rode schermen. Sinan kiest drie jokers en pakt -€1.000,-. Sarah kiest één joker en pakt €1.000,-.

 

Ik vind hier twee dingen verdacht. Allereerst dat Sarah kiest voor één joker. De kans dat je die joker pakt is daardoor weliswaar vijftig procent, maar zoals de andere kandidaten al zeggen: aan één joker heb je niets in deze fase van het spel.

 

Het andere is dat ik er van overtuigd ben dat de makers van het programma willen dat de rode schermen gepakt zouden worden. Dat is dramatischer en zorgt er voor dat het aantal kandidaten weer op peil is. Merel pakt de rode schermen. Dat kan zijn omdat dit haar als Mol is opgedragen. Wat ook kan is dat Sarah de Mol is. Zij mocht als laatste kiezen. Dit zag je aan het aantal enveloppen dat nog over was bij haar beurt. Hierdoor kan het zijn dat zij altijd nog voor de rode schermen kon kiezen, als nog niemand anders die gepakt had.

 

En ik heb ook nog een andere theorie bij deze opdracht. Namelijk over Niels. Hij ging als eerste en koos voor drie jokers. Hierdoor mocht hij drie enveloppen met narigheid pakken. Stel nou dat hij dat expres deed als Mol zodat hij de enveloppen die de minste schade zouden aanrichten er tussen uit kon halen. Zelf pakt hij vervolgens drie jokers en zorgt er voor dat de andere kandidaten een vergrote kans hebben om mingeld te pakken. En hij blijft onder de radar.

 

Hoe dan ook, het resultaat van deze opdracht is dat de pot €2.000,- lichter is en er twee kandidaten een rood scherm zullen krijgen bij de executie.

 

Opdracht 3 - Geld oogsten

De derde opdracht vindt plaats op een bananenplantage. Hier moeten gekleurde bananentrossen naar stations worden gebracht in de bijbehorende kleuren. De kandidaten verdelen zichzelf over de verschillende stations. Sarah begint bij oranje, Merel bij groen, Rick Paul bij geel en Sinan bij blauw. Jamie en Niels gaan vervoeren en beginnen bij het station van Sinan.

 

Hier hangen zij vijf groene trossen aan de haken om mee te nemen. En ze gaan op pad. Ondertussen zien we dat zowel Merel en Rick Paul alvast trossen aan het ophangen zijn. Maar Sarah is haar stapel bananen aan het controleren op zwarte vrijstellingen. Je weet immers maar nooit.

 

Er zijn mensen die denken dat Sarah hier op zoek was naar kokers. Want, dat blijkt later, er zijn trossen met geldkokers. Maar toch kan dit niet, want de enige trossen die geld op konden leveren waren die met een oranje lint. En omdat Sarah bij het oranje station stond, had ze daar dus geen oranje trossen liggen.

 

Misschien dat ze daarom ook wel haar post verliet om Rick Paul te bezoeken. Maar eigenlijk zien we Sarah deze hele opdracht niets uitvoeren. En ook Merel doet niet echt haar best. Dit blijkt vooral als de dames twee oranje bananentrossen van Niels en Jamie krijgen om mee te nemen naar het station van Sarah. De Mol weet natuurlijk dat in deze trossen misschien wel geld verstopt zit. Als een van de dames de Mol is, is het misschien ook niet zo gek dat ze de trossen gewoon laten liggen en andere bananen wegbrengen.

 

Niels, Jamie en Rick Paul vinden de trossen en proberen ze nog naar het oranje station te brengen. Maar zodra ze de trossen optillen, is de tijd al om.

 

En dan blijkt dat er zeven van de twaalf oranje trossen binnen zijn gebracht. De kandidaten mogen ze zelf controleren op geldkokers. Sinan vindt €500,- in de ene en Sarah en Niels vinden €500,- in de andere. Maar dan blijkt dat er een koker is blijven hangen. Zou het een Molactie zijn? In dat geval zou het er een van Merel of Sinan moeten zijn. Zij controleerden de trossen namelijk in hun eentje. Als het een actie van Sarah of Niels geweest was, zou de ander het toch waarschijnlijk wel opgemerkt moeten hebben.

 

Na deze opdracht zien we weer een onderonsje tussen Niels en Rick Paul. Niels heeft namelijk besloten om een van zijn drie jokers weg te geven. Hij hoopt hiermee zijn bondgenoot in het spel te kunnen houden. Tevergeefs, want Rick Paul ziet bij de daar op volgende executie een rood scherm, samen met Jamie. En daarmee verlaat mijn hoofdverdachte het spel.

 

Verdenkingen

Ik moet dus op zoek naar een nieuwe Mol. En dat vind ik lastig, want iedereen is verdacht. Sinan schrijf ik wel af. Die voert te weinig uit. En als Mol kun je in aflevering 10 niet komen aanzetten. Ook Merel schrijf ik voorzichtig af. Zij haalt te veel geld binnen. Dat kan wel als Mol, in het vertrouwen dat je medekandidaten wel geld voor je uit de pot halen of in het vooruitzicht van een opdracht met veel mingeld. Maar inmiddels zou ze die tactiek zo vaak hebben toegepast dat ze daar ook niet mee kan komen aanzetten in de laatste aflevering.

 

Dan blijven Niels en Sarah over. Beiden types die het zouden kunnen en beiden hebben ze al verdachte acties op hun naam staan. Maar als ik moet kiezen, ga ik nu toch voor Sarah. Zij staat geregeld op goede posities voor een Mol. En ze wordt door de montage ook wel aardig gespaard. Het enige wat we van haar zien zijn dommige acties. En ik denk dat we hier te maken hebben met een Mol als Milouska Meulens. Iemand die wordt neergezet als iemand die te onhandig is om de Mol te zijn, maar het intussen gewoon wel is.

 

Maar ja, hoe veel is mijn mening nou nog waard?

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep