Wie is de Mol?
Tunnelvisie, nieuws over Wie is de Mol?
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • Social Instagram wit

© Tunnelvisie 2013 - 2019

Het is niet toegestaan om zonder toestemming tekst of afbeeldingen van deze website te dupliceren.

- Tunnelvisie, dé website met nieuws over Wie is de Mol? -

RECAP 8 - Brainfart, Molactie of meesterlijke tactiek?

24/02/2019

| Door:

Foto: Screenshot uit seizoen 19, aflevering 8

 

RECAP - De halve finale is gespeeld. En dat betekent dat we ons nog maar hoeven te focussen op drie verdachten. Niels, Merel of Sarah. Een van die drie is de Mol. Maar wie? Misschien dat we door de aflevering te analyseren tot een duidelijk antwoord zullen komen.

 

De aflevering begint deze week met verwarring. Verwarring over de executie. Want Jamie en Rick Paul waren voor de overgebleven kandidaten toch echt flink verdacht. Maar veel tijd om daar bij stil te staan krijgen we niet. Sinan is namelijk al helemaal klaar voor de nieuwe opdrachten. Hij heeft er speciaal zijn sportkleding voor aangetrokken.

 

Opdracht 1 - Vuurproef

De eerste opdracht is een visueel spektakel. Het strand waar de kandidaten is helemaal volgeplant met fakkels. En tussen die fakkels, die verdeeld staan over twee vakken, kunnen de kandidaten houten schijven met geldbedragen vinden. Aan beide kanten zijn dezelfde bedragen te vinden. Die matches moeten de kandidaten vinden en verbranden. De schijven die overblijven vormen het bedrag dat de kandidaten kunnen verdienen.

 

Merel en Niels gaan aan de ene kant van het veld aan de slag en Sarah en Sinan aan de andere. Sarah heeft besloten om bij het vuur te blijven en Sinan gaat zoeken. Aan de andere kant gaan Niels en Merel tegelijk zoeken. Er wordt gestructureerd gewerkt. Als er een match gevonden wordt, checken de kandidaten bij elkaar of ze wel echt de juiste geldbedragen de vlammen in gooien.

 

Maar die tactiek wordt op een gegeven moment het raam uit gegooid als blijkt dat de tijd bijna op begint te raken. En op die manier zou eigenlijk iedereen gemold kunnen hebben. Het is een opdracht waar we maar weinig wijzer uit kunnen worden. Er zijn veel te veel matches blijven hangen, waardoor er geen geld verdiend wordt voor de pot.

 

Opdracht 2 - In het vizier

Ook de tweede opdracht vindt plaats aan de kust. Op een open vlakte deze keer. Hier staat een aantal tonnen verspreid. Op sommige van die tonnen ligt geld. Die zijn gemarkeerd met een groot kruis bovenop. De kandidaten moeten het geld verzamelen en krijgen daarbij hulp van een drone. Maar er zijn ook kapers op de kust: mannen op motoren. Die mogen het geld wegpakken, voor de kandidaten dat doen.

 

Sarah werpt gelijk op dat Sinan de drone moet gaan besturen, omdat hij geen ster is in rennen. Niels is het daarmee eens, maar Merel wil dit liever niet. Maar de meeste stemmen gelden, dus Sinan krijgt de tablet in handen om het vliegende gevaarte aan te sturen. Duidelijk een verkeerde keuze, want Sinan lijkt niet te snappen hoe het werkt. Er gaat enorm veel tijd verloren door het geklungel van Sinan. Maar misschien nog wel het gekste: de andere kandidaten blijven op hem wachten. Ze zouden toch ook gewoon het veld in kunnen rennen om zelf geld te zoeken?

 

Uiteindelijk vindt Sinan het eerste kruis. Merel en Niels gaan op zoek naar het geld. Daarbij is het plan dat Merel het geld pakt en Niels als afleiding meerent. Maar daarbij vraag ik me wel af: konden de kandidaten dan uitgeschakeld worden door de kapers? We zien dat namelijk niet gebeuren en het is ook niet zo dat de motorrijders een paintballgeweer of iets dergelijks bij zich hadden. Het geld wordt gepakt en het duo keert weer terug. Overigens vind ik het hier ook raar dat er in tweetallen gerend wordt. Of zou de groep Sinan niet vertrouwd hebben?

 

Uiteindelijk zijn er al ruim tien minuten van de opdracht verstreken voor de tweede ton gevonden wordt. Deze keer gaat Sarah het geld pakken en gaat Niels weer mee als afleidingsmanoeuvre. Ook die missie slaagt en het wachten tot Sinan de volgende ton gevonden heeft kan weer beginnen.

 

Merel is het zat en tikt zelf een keer op de tablet. En ja hoor, die ene tik zorgt ervoor dat de drone veel sneller rondvliegt. Van het half uur dat de kandidaten krijgen zijn er nog geen negen minuten meer over als de groep voor de derde keer het veld inrent. Deze keer wel met z'n drieën. Het doel is een rode ton in de verte. Sarah vindt halverwege een andere ton met geld en rent daarmee terug naar het startpunt. Niels pakt het geld van de beoogde ton en Merel dient als afleiding.

 

Tijd voor de laatste poging, met nog twee minuten op de klok. Deze keer is het Merel die geld vindt. Hierdoor wordt in totaal €1.250,- verdiend van de €2.000,- die op de tonnen lag. Een verrassend goede score, als je kijkt naar hoe er geklungeld werd.

 

Opdracht 3 - Ten val brengen

De laatste opdracht was er een waar alleen een vrijstelling te verdienen was. Geen geld. En dus kun je niet heel veel zeggen over wat de Mol hier zou doen. Maar er wordt opvallend gespeeld.

 

Er moeten staafjes uit een bord worden gehaald, zodat een joker, waar misschien een vrijstelling in zit, naar beneden kan vallen. Degene die als laatste een staafje uit het bord trekt, mag de joker hebben.

 

Het pad wordt langzaamaan vrijgemaakt voor de joker, tot er nog maar twee lagen over zijn. Natuurlijk wil niemand een van die lagen weghalen, want dan zou de volgende de joker volledig naar beneden kunnen laten vallen en daarmee het spel winnen. Dus worden alle onbelangrijke staafjes eerst weggehaald, tot het niet anders kan dat iemand een van die twee lagen moet weghalen.

 

Ten minste, dat was het plan. Want op een gegeven moment pakt Merel een staafje weg, waardoor de joker een rij naar beneden valt. Hierdoor kan Niels de joker helemaal laten vallen en daarmee de prijs winnen. Merel doet alsof ze het heel erg vindt en het in een vlaag van verstandsverbijstering heeft gedaan. En het kan inderdaad een enorme brainfart zijn geweest. Maar het kan ook een meesterlijke tactiek zijn. En dan wel een die ze heel goed weet te verhullen.

 

Als we doorrekenen, wat alle kandidaten ook deden, kunnen we namelijk opmaken dat Niels als eerste een van de laatste twee lagen zou moeten aanbreken. Daardoor zou Sinan de joker in principe kunnen pakken. Dan zou Niels nog slim kunnen hebben gespeeld en een staafje aan de zijkant kunnen wegpakken. Dan is het vijftig procent kans dat de joker meteen naar beneden valt en vijftig procent kans dat hij tussen twee staafjes blijft steken als Sinan een staafje weg zou pakken. Als hij zou blijven steken, zou de joker voor Sarah zijn.

 

Merel maakte zelf dus helemaal geen kans op de joker. Dus misschien wilde ze hem dan wel expres aan Niels geven. Zij wist waarschijnlijk ook dat Niels haar Mol, Sarah, niet verdenkt. Hij zou dus haar minste concurrent zijn. Als hij de vrijstelling zou winnen en in de finale zou staan, hoeft ze alleen nog maar Sinan te verslaan bij de komende test. Op die manier zou ze verzekerd zijn van de winst in de finale. Dus of Merel heeft een van de domste acties uitgehaald die is voorgekomen in dit spel of ze heeft een meesterlijke zet gedaan. Een Molactie is het in mijn ogen niet. Je schiet hier als Mol namelijk totaal niet mee op en je speelt jezelf alleen maar in de kijker.

 

En dan wil ik nog even stilstaan bij iets wat gedurende de aflevering steeds terugkwam. Niels heeft aan alle kandidaten gevraagd of ze de Mol zijn. Sinan en Merel lieten hun antwoord een beetje in hun midden. Maar Sarah ging er het hardst tegenin. Alsof ze heel graag wilde dat Niels niet zou denken dat ze de Mol is. Dat vind ik zelf erg verdacht. Niels vertelde iedereen doodleuk dat hij de Mol wel is. Dat kan natuurlijk ook een tactiek van de Mol zijn, maar het lijkt mij meer een kandidatenstreek.

 

Niels heeft in ieder geval ontzettend veel geluk gehad. In zijn joker blijkt namelijk een vrijstelling te zitten. En daarmee is hij de eerste finalist van het seizoen. Hij wordt bijgestaan door Sarah en Merel, die beiden een groen scherm zagen. Sinan moet het spel verlaten.

 

Verdenkingen

Er zijn nog maar drie verdachten over. En eigenlijk kunnen ze het alledrie zijn. Maar er moet toch een knoop doorgehakt worden. En dus blijf ik bij mijn hoofdverdachte.

 

Sarah is de Mol. Ik denk nog steeds dat zij zich dommer voordoet dan ze is. En ook de montage helpt daarbij. Merel doet ook verdachte dingen, maar zij haalt veel te veel geld binnen voor een Mol. En dan Niels nog. Als Sarah de Mol niet is, dan is hij het. Het zou prima kunnen. Maar dan zou hij toch eens moeten overwegen om een carrièreswitch naar acteur te maken.

Please reload

GERELATEERD

Please reload

TAGS

  • Twitter_Diep
  • Facebook_Diep
  • Insta_Diep
  • YouTube_Diep